-TopSLIDEKošarkaSportVisoko

“Moj omiljeni caffe bar za zlatne kadete”

Muška kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jedini je državni tim u kolektivnim sportovima koji se okitio zlatnom medaljom na nekom velikom takmičenju. Bh. kadeti su ljetos u Litvaniji osvojili evropsko zlato, a već ove godine ih očekuje Svjetsko prvenstvo.

 

Znajući da finansijska situacija u Košarkaškom savezu BiH nije ni blizu idealne Amir Karačić, vlasnik jednog ugostiteljskog objekta iz Visokog, odlučio je da pokrene akciju pod nazivom “Moj omiljeni caffe bar za zlatne kadete”, te ističe da želi animirati što više ugostiteljskih objekata širom naše zemlje kako bi se našim zlatnim kadetima obezbijedile idealne i pripreme kakve zaslužuju.

– Ovi mladi košarkaši zaslužuju podršku cijele države. Ostvarili su odličan rezultat i naša je dužnost, ako smo patriote na riječima, da i kroz djela pomognemo ovim mladim momcima. Jedini cilj ove akcije je da naši kadeti imaju dobre pripreme i da budu spremni za Svjetsko prvenstvo.

 

Ovom prilikom pozivam sve vlasnike ugostiteljskih objekata širom BiH da se uključe u akciju, koja će, nadam se, biti uspješna, ističe Karačić, te pojašnjava tok akcije:

– Akcija će trajati dva mjeseca, tačnije februar i mart, a mi smo napravili kutiju, koja je primjer kako bi ljudi bili upoznati o čemu se radi. Želimo da akcija bude što uspješnija, jer broj telefona fondacije Budućnost sporta, čini mi se, nije bio uspješan, a mi ćemo se truditi da ovu akciju što bolje promovišemo.

Akcija je počela jučer, a trajat će do 31. marta, nakon čega bi se prikupljena sredstva uplatila za nekoliko dana priprema kadeta, a u Visokom se u akciju već uključilo nekoliko objekata. KSBiH je odbio mogućnost da novac ide na račun krovne kuće bh. košarke, te će novac biti uplaćen direktno u bazu, gdje će biti pripreme naše mlade selekcije. Iz organizacionog odbora ove akcije najavljuju da će uskoro biti otvoren i žiroračun, na koji će se na kraju uplatiti sredstva, a javnost će svake sedmice imati uvid u tok akcije.

Kontakt osobe: Amir Karačić (061 791 698)

Jasmin Tajić (062 707 326)

Srdačan pozdrav!

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close