Modni dizajner iz Mostara Slađana Raič Galić najveću inspiraciju pronalazi u ženama

Modni dizajner iz Mostara Slađana Raič Galić najveću inspiraciju pronalazi u ženama, a u sklopu 30. jubilarnog Nivea BH Fashion Week Sarajevo predstavila je “Cruise” kolekciju za ljeto 2013.

Ove godine ste se odlučili zvanicama prestižne manifestacije 30. Jubilarni Nivea BH Fashion Week Sarajevo prikazati modele koji su posebno ostali u sjećanju pripadnicima jačeg pola. Naime, prikazali ste kolekciju kupaćih kostima. Koliko je teško bilo kreirati ovu kolekciju?

Ove godine na Sarajevskom tjednu mode 30. jubilarnom Nivea BH Fashion Week predstavila sam Cruise kolekciju za ljeto 2013. Kolekcija je namjenjena isključivo za ljetni godišnji odmor, ali ne radi se o kolekciji kupaćih kostima, mada su dva dijela kolekcije. Nije mi teško kreirati ni jednu kolekciju, nekad ju je teško izraditi, ali zapravo moda je za mene vesela i zanimljiva igra u kojoj uistinu uživam, zato se ne držim pravila, ne ograničavam se rokovima, radim samo ono što volim..

Što Vam je bila inspiracija i odakle ideja za ovu kolekciju?

Najveću inspiraciju oduvijek pronalazim u ženama. Ovaj put to su one žene koje žele izvući sve iz svog godišnjeg odmora, te uživati u moru, suncu, kupanju, ali i šetnji, sportovima, ozbiljnim razgovorima, izlascima pa čak i vjenčanju (Vjenčanica je također dio ove kolekcije). Ideje sam crpila iz ljeta i mora, a to su za mene neiscrpni izvori oduševljenja i ideja.

Obzirom da ste u poodmakloj trudnoći, kažite nam koliko je to što ćete postati majka uticalo na Vas i na Vaš rad, možete linam otkriti pol bebe i kojeg datuma je očekujete?

Trudnoća i činjenica da ću postati majka utjecala je na mene osobno onoliko koliko sam očekivala – pomjerilo je sve moje prioritete za par mjesta niže. Na moj rad utjecalo je toliko što sam odlučila napraviti jednu polugodišnju pauzu kako bih uživala u preostaloj trudnoći te se, barem na početku, posvetila isključivo bebi koja dolazi. Očekujem dječaka u 6. mjesecu.

Da li već imate ideje za svoju novu kolekciju?

Zapravo, nemam definiranu ideju za novu kolekciju. U glavi mi se obično vrti nekoliko crtica koje baš i ne idu zajedno pa ćemo vidjeti što će od toga isplivati na površinu.

Šta mislite po čemu ste drugačiji od konkurencije i po čemu se izdvajate?

Čini mi se da većina mojih kolega radi vrlo ozbiljno i uistinu se posvećuju poslu. Što, naravno donosi kvalitet na našu scenu, ali ja još nisam spremna posvetiti se ili se uozbiljiti. Izbjegavam rokove, igram se i zabavljam. Izdvajam se po tom što ni sama obično ne znam u kojem smjeru će ići moj naredni korak i po tom što u sve etape stvaranja i predstavljanja nastojim unijeti i puno zabave.

Nekoliko crtica iz biografije?

Iz Mostara sam. Moje osnovno zanimanje i posao od kojeg živim nemaju nikakve veze sa modom. Prije 6 godina prošla osposobljavanje, pa onda i usavršavanje u privatnom talijanskon institutu mode i dizajna Callegari, te stekla zvanja stilist i modni kreator. Radim za sada isključivo žensku odjeću (za sve uzraste i prilike), te kostimografiju. Radila odjeću za film, festivale i nastupe za plesačice, pjevačice i voditeljice širom BiH i Hrvatske. Sudjelovala sam u skupnim revijama u cijeloj BiH i Hrvatskoj, te sam imala i nekoliko samostalnih. Uz vjenčanice, te dodatke za vjenčanja najviše uživam u kostimografiji, posebno dječijoj.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close