Modna kreatorica Samra Menzilović Ćatić: BH dijaspora je rezervirala moje dimije

Na 31. NIVEA BH FASHION WEEKU koji je zakazan za 2. novembar i koji će trajati do 4. novembra svoju modnu reviju imat će inovativna sarajevska kreatorica sa mnogo osvojenih lenta na prestižnom Izboru za Miss BiH, Samra Menzilović Ćatić.

– Moje nove kreacije su namjenjene isključivo ženskoj populaciji. Kolekcija se zove Design S&M. Ovu sezonu u mom modnom timu je i djevojka Dinka koja će moju modnu priču upotpuniti nakitom. Ono što ona radi nemate apsolutno nigdje kupiti, orginalna i zanimljiva. Kolekcija je namjenjena energičnim i samosvjesnim ženama koje vole eksploziju boja i dezena. Ideju sam dugo razvijala sa suprugom i sigurna sam da će većinu oduševiti moji trendovi za proljeće ljeto  2014.

Publiku 30. jubilarnog NIVEA BH FASHION WEEKA ste oduševili modnom revijom tradicionalnih redizajniranih dimija. Koliko Vam je kreacija preostalo poslije revije, obzirom da smo saznali da je većina kreacija bila rezervisana?

– Tu kolekciju smo ponovili još jednom, jer sam za reviju uradila deset modela, a narudžbi je bilo zaista mnogo. Ono što me posebno raduje je da su bh. dame iz inozemstva preko moje FB stranice naručile svoje dimije.

fashion-samra-catic-01Vašu modnu reviju uvijek prati snimljena muzika specijalno za reviju, koliko se isplati biti orginalan na današnjem vremenu?

– Moj moto je biti drugačiji. To zahtjeva mnogo ulaganja, ali se uvijek isplatilo.

Od predstavljanja modne revije na prošlom fashion weeku na poslovnom planu šta se dešavalo kod Vas?

– Odmah ujutro spolije modne revije bila sam u radnom pogonu. Dobila sam ponudu da za jedan domaći modni brend kreiram kolekciju donjeg rublja.

Tko je prema Vašem mišljenju ikona stila i da li prema Vašem mišljenju postoji ikona stila u BiH?

– Ikone stila su osobe koje stvaraju modu – dizajneri. Mislite li da bh. modni dizajneri imaju stila?

– Skidam kapu svakom dizajneru u BiH, koji na ovakvom vremenu rade i stvaraju. Herojstvo je u ovakvoj državi, gdje sve pa i umjetnost ide preko poznanstava biti dizajner.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close