Modna kolekcija Emina Husedžinović otvara 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo

Modna publika zasigurno s nestrpljenjem očekuje novu kolekciju visoke mode renomirane BH modne dizajnerice Emine Husedžinović, koja svečano otvara 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo!

U periodu od 29.03. do 31.03.2014. godine, održat će se 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, koji iz sezone u sezonu, uprkos teškoj situaciji u našoj zemlji, stupa na scenu s sve boljim programom, što će ovoga puta rezultirati s predstavljanjem najvećeg broj autorskih kolekcija dosad.

Predivni ambijent Doma oružanih snaga Bosne i Hercegovine, jedno od kultnih mjesta u Sarajevu, krajem marta 2014. godine, ugostiti će najznačajnija bosanskohercegovačka dizajnerska imena, koji će zajedno s najperspektivnijim mladim snagama prikazati svoje modne vizije za sezonu proljeće/ljeto 2014.

 

32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo svečano će otvoriti ikona bh. modnog dizajna Emina Husedžinović – Ibrahimović svojom novom kolekcijom visoke mode “Metropolis”. Modna revija kreatorice, čije je ime već godinama ekvivalent uspjeha, sastojat će se od ekskluzivnih večernjih toaleta, izrađenih od najfinijih tkanina.

 

Tokom protekle subote u predsjedničkom apartmanu hotela “Radon Plaza” u Sarajevu, sniman je editorijal novih kreacija Emine Husedžinović – Ibrahimović. Modnom fotografu Ensadu Adiloviću Kinezu, u ambijentu luksuznog apartmana, pozirala je aktuelna misica BiH Sanda Gutić, koja je specijalno za ovo snimanje doputovala iz Austrije, te prelijepe manekenke agencije Abc Models, Aleksandra Klačar – Fashion TV Model Svijeta 2013. i Nataša Derikonja. Make up i frizure radio je Sead Selmanović i “Studio Maestro” , a prezentovana je i nova kolekcija obuće Retro Shoes kao i čarapa Innamore

„U kolekciji “Metropolis” imam ukupno četrdesetak modela i ona pripada svim metropolama širom svijeta. Mnogo i studiozno sam radila na novoj kolekciji jer sam željela sve tematizirati na temu metropola. Moja revija je na rasporedu u subotu 29. marta, u Domu oružanih snaga BiH, s početkom u 20:00h, a 32. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO je i mjesto na kojem se direktno mogu izvršiti i rezervacije mojih modela“ – kaže Emina Husedžinović-Ibrahimović.

 

Revija najuspješnije modne umjetnice u BiH na rasporedu je u subotu 29.03. s početkom u 20:00h.

 

 

U subotu je planirana i modna revija Murata Kesera VIP gosta iz Turske, koji u Turskoj važi za najuticajniju ličnost kada je u pitanju širenje i etabliranje modne scene turske na svjetskom tržištu.

 

Unikatan prostor kakav je Dom oružanih snaga BiH, postat će modna scena, gdje će se u nedelju 30.03. predstaviti etablirani BH modni dizajneri poput Blanke Zgonjanin, Marije Perić, Nives Ćorić, Senade Brković i Aide Vrabac T. koja će predstaviti svoju kolekciju DeeDee Sparow za proljeće/ljeto 2014.

 

32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo kao i svih prethodnih godina, pa tako i ove, nastavlja pružati podršku mladim telentiranim dizajnerima koji predstavljaju budućnost domaće mode putem platforme „Perwoll New Generation 2014“ – natječaja za mlade dizajnere.

Pobjednik i nositelj prve titule „Perwoll New Generation“ natječaja za mlade dizajnere, dobija novčanu nagradu od 1000 eura i besplatno učešće na „33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo“ jesen/zima 2014.

Stručni žiri koji čine profesori iz struke, afirmisani modni dizajneri i eminetne ličnosti, izabrali su deset finalista, koji će imati priliku pokazati svoje stvaralaštvo na prestižnoj pisti najuticajnijeg modnog događaja u regiji 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, na natjecanju mladih dizajnera – „Perwoll New Generation 2014“.

Među deset finalista „Perwoll New Generation 2014“ – natječaja za mlade dizajnere nalaze se: Barbara Kos, Dragana Telić, Emina Alijagić, Ilderina Šljivo, Jasmina Omerović, Lucija Vrcić, Maja Sabljić, Marijana Pećanac, Marko Potkozarac Feher i Šejla Šušnjar.

Za ponedeljak 31. 03. u Domu oružanih snaga BiH, planirane su modne revije vrhunskih imena domaće modne scene. Svjetlane Prole, modne kreatorice koja je osmislila vizuelni identitet za kampanju 32. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO, potom slijedi revija visoke mode etabliranih dizajnerskih imena Marine Kosorić, Mejreme Mujkanović i Arnela Vučića. Priliku da svečano zatvori 32. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO ima renomirana modna dizajnerica Blaga Pavlak.

 

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close