-TopSLIDEBiHPrivreda

Mnogo više od cementa: HeidelbergCement postaje Heidelberg Materials

Mnogo više od cementa:
HeidelbergCement postaje Heidelberg Materials


 Korporativni brend Heidelberg Materials objavljen u sjedištu u Heidelbergu
 Novi vizuelni identitet naglašava pionirsku ulogu kompanije na putu ka karbonskoj neutralnosti i digitalizaciji u industriji građevinskih materijala
 Domaće i međunarodne podružnice postepeno će mijenjati naziv u Heidelberg Materials od 2023. nadalje


HeidelbergCement postaje Heidelberg Materials. Kompanija je u utorak 20.9.2022. otkrila svoj novi brend identitet u prisutnosti stotina zaposlenika u svom sjedištu u Heidelbergu u Njemačkoj. U nazivu se „Heidelberg“ zadržava kao sinonim za kontinuitet i tržišno vodstvo. „Materials” zamjenjuje “Cement” i označava inovativni portfolio održivih i inteligentnih građevinskih materijala kao i digitalnih rješenja.


„Ponosni smo na naše poslovanje s cementom, ali raspon usluga naše kompanije daleko nadilazi cement, kako danas tako još više u budućnosti“, rekao je dr. Dominik von Achten, predsjednik Upravnog odbora. „Naša budućnost je održiva. Naša budućnost je digitalna. Zahtjevi kupaca, tržište i konkurenti se brzo mijenjaju. Prilike i izazovi ne poznaju granice zemalja, dok komunikacija postaje sve više globalna. Imamo nove prilike da se istaknemo. Bit ćemo prva kompanija u svijetu koja će već 2024. godine ponuditi na veliko cement bez karbona. Snažno napredujemo u skaliranju naših CCUS* aktivnosti: s projektima koje smo već pokrenuli do 2030. smanjit ćemo naše CO2 emisije za 10 miliona tona.


Kako bismo u potpunosti iskoristili prednosti koje imamo kao globalni tim, moramo nastupati i djelovati ujedinjeno i govoriti jednim glasom. S našim novim i globalnim brendom Heidelberg Materials, našoj transformaciji dajemo lice i sidro. Nastavljamo predvoditi promjene u našoj industriji koje vode ka održivosti i digitalizaciji – u korist naših kupaca, naših zaposlenika, naših dioničara i društva u kojem živimo.


Primjena u cijelom svijetu od 2023. nadalje


U prvom koraku, rebranding će započeti na razini Grupe, gdje će se Heidelberg Materials odmah predstaviti kao brend. Od 2023. nadalje, domaće i međunarodne podružnice postupno će se preimenovati u Heidelberg Materials.

Jon Morrish, član Upravnog odbora i odgovorni za razvoj brenda, rekao je: „Kao pionir na putu ka karbonskoj neutralnosti i kružnoj ekonomiji u industriji građevinskih materijala, našim kupcima nudimo održivu vrijednost: cilj nam je do 2030. generirati polovicu našeg prihoda s proizvodima s niskim udjelom karbona. Heidelberg Materials je moćan brend koji predstavlja naše globalne standarde kvalitete i održivosti te kombinira snage iz svih zemalja s onima iz cijele Grupe.”


Cilj: prva kompanija s nultim neto emisijama u sektoru


Novi logo spaja racionalnost i emociju. Ujedinjuje tradicionalne vrijednosti i buduća polja djelovanja Grupe. Slikovna oznaka u logu je novost: dva elementa ujedinjena u organskom obliku predstavljaju slovo „h“ , početno slovo brenda. Veći oblik predstavlja konstrukcijski element, a time i tehničku snagu Heidelberg Materialsa. Manji element simbolizira buduća polja djelovanja Grupe.


Novi brend odražava ambiciju da budemo otvoreni za promjene, a da pritom ostanemo pristupačni i autentični. U isto vrijeme, naglašava da je Heidelberg Materials temeljni stub globalne industrije građevinskih materijala, s konkretnim ciljem: postati prva kompanija u sektoru s nultim neto emisijama.


Strategiju i dizajn brenda podržao je MetaDesign, Dusseldorf/Njemačka.


O Heidelberg Materialsu
Heidelberg Materials je jedan od najvećih svjetskih integriranih proizvođača građevinskih materijala i rješenja s vodećim tržišnim pozicijama u cementu, agregatima i transportnim betonima. Zastupljen je u preko 50 zemalja sa više od 51.000 zaposlenih na skoro 3.000 lokacija. U središtu djelovanja Heidelberg Materialsa leži odgovornost za okoliš. Kao predvodnik na putu ka karbonskoj neutralnosti i kružnoj ekonomiji u industriji građevinskih materijala, Heidelberg Materials radi na održivim građevinskim materijalima i rješenjima za budućnost. Kroz digitalizaciju pruža nove mogućnosti svojim kupcima.

__________________________________

CCUS – Carbon Capture, Utilization and Storage (eng.) – hvatanje, upotreba i skladištenje karbona
2/2


Matična kompanija Heidelberg Materialsa ostaje HeidelbergCement AG.
Tekst uz slike
Slika 1: Novi logotip Heidelberg Materials ujedinjuje tradicionalne vrijednosti i buduća polja djelovanja

Grupacije.
Slika 2: Jon Morrish, član Upravnog odbora i odgovorni za razvoj brenda, i dr Dominik von Achten, predsjednik Upravnog odbora, objavili su danas novi brend „Heidelberg Materials“ u sjedištu kompanije u Heidelbergu, Njemačka.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close