MMS vol 2 – Kreativna radionica

Ovogodišnji festival MMS vol 2, pored ostalih kreativnih radionica, ponovo najavljuje radionicu Visoko – graffiti style koja će se održati u subotu, 16.8.2014. te je zamišljena kao cjelodnevna radionica s interesantnim graffiti-artistima iz Visokog i okoline.

Graffiti art je relativno mlada grana umjetnosti i predstavlja savremenu urbanu umjetnost na javnim površinama u raznolikim oblicima, koji obogaćuju prostor i vrlo često imaju socio/političko-angažirani karakter. Grafiti kritikuju, hvale i ismijavaju, odnosno, govore o samom društvu i pojavama unutar društva, te su odličan sociološki fenomen koji bi trebao, bez huliganstva i drugih loših nuspojava, da svakodnevno opominje društvo na neku njegovu boljku.

Pored ostalog, i ovo je način kojim MMS tim započinje transformaciju prostora iza Gradskog kina i Zavičajnog muzeja, gdje će radionica biti održana, što će na prostor imati osvježavajući efekat i razbiti sadašnje sivilo. Posjetioci će imati priliku prisustvovati procesu nastanka jednog grafita, posmatrajući učesnike radionice tokom rada. Bit će u mogućonsti da na samom početku svjedoče stvaranju kontura crteža, a najzad, nakon završetka radionice, i cijelog umjetničkog djela. Na kraju, zapušteni prostor u samom centru grada biti će počašćen jednim odličnim muralom koji će krasiti zidove Gradskog kina, a koji bi trebao da bude jedan od najljepših dijelova MMS slagalice.

Još jednom, pozivamo vas sve da se pripremite za Many men show, naoštrite svoja čula za udar kreacije i umjetnosti u našem gradu i pridružite nam se na otvorenju festivala kako biste saznali sve informacije, kako o ovoj, tako i o svim zanimljivim radionicama unutar MMS-a.

Ukoliko to niste još uvijek učinili, spremite se za dolazak Many Man Show-a, koji uveliko kuca na vrata našeg grada!!!

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close