MMS festivala vol. 2: Frames – Enis Čišić

U sklopu MMS festivala vol. 2 najavljujemo još jedan događaj u nizu zanimljivih aktivnosti koje će i ovo ljeto osvježiti naš grad. Riječ je o izložbi pod nazivom „Frames“, autora Enisa Čišića, sarajevskog ilustratora, strip-crtača i motion grafičkog dizajnera, koja će se održati u Galeriji „Likum 76“, 16.8.2014. u 19h.

Izložba ujedinjuje film i crtež kroz tzv. ‘frame'(okvir), što predstavlja izolirani fragment filma. Autor izdvaja pojedine ‘frame’-ove iz konteksta filma, koji je sačinjen od pojedinačnih ‘frame’-ova koje se kratko pojavljuju i brzo smjenjuju, te gledaocima pružaju iluziju pokreta.

Na ovaj način autor uspijeva izdvojiti pojedinačne slike i ponovo ih kreira kroz ilustraciju, linije, oblike, svjetlo, sjenu, ostavljajući posmatračima prostor za vlastitu interpretaciju, ali ne na nivou filma, nego na nivou pojedinačnog fragmenta. Ilustracije nastaju kombinovanom tehnikom, korištenjem ugljena i bijele boje na papiru.

Sigurni smo da će ova izložba oduševiti veliki broj posjetitelja, kako poznavalaca ove vrste umjetnosti, tako i onih koji se prvi put susreću s ovim tipom kreacije. Stoga, pozivamo sugrađane da ne propuste priliku da uživaju u djelima Enisa Čišića, koji se premijerno pojavljuje u našem gradu.

Svakako nemojte zaboraviti da posjetite našu zvaničnu facebook stranicu: https://www.facebook.com/many.man.show

Uskoro očekujte i program samog festivala gdje ćete imati kompletan pregled svih događaja koji će bitio dio najboljeg show-a više ljudi, ali i pojedinačne jave svih događaja te zanimljive intervju se svim ličnostima koje su uzele učešće u ovogodišnjem programu festivala Many men show. Spremite se, vrlo malo vremena je ostalo!!!

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close