Mladić kojeg je brutalno pretukao policajac na Bjelašnici traži pomoć očevidaca

Mehmed Mešanović (22) koji je pretučen 21. februara oko 15 sati, na skijaškoj stazi “Kolijevka” na sarajevskoj planini Bjelašnici u mjestu Babin Do putem Facebook profila grupe “Bjelašnica –report”, traži pomoć od građana, odnosno očevidaca

 

– Prije otprilike mjesec sam brutalno pretučen od strane drugog skijaša (specijalca Federalnog MUP-a), nakon što sam pao sa skija i udario u njega. Zbog udaraca pancericama u predjelu abdomena zadobio sam teške tjelesne povrede, te sam isti dan operisan i odstranjena mi je žučna kesa i ušivena jetra. Sada, mjesec nakon toga, još uvijek nisam potpuno oporavljen i uz to moram da prolazim kroz sve pravne procese kako bi gore navedeni dobio zasluženu kaznu. Molim vas, ako se iko sjeća bilo kakvog detalja od tog nemilog dana da je čuo neke priče od drugara ili vidio kako sam pretučen, neka mi se javi – napisao je Mehmed Mešanović na Facebook profilu grupe “Bjelašnica – report”.

 

mehmed-mesanovic-operacija

 

Podsjećamo, iz MUP-a KS je tada saopćeno: “Prilikom skijanja na stazi, skijama je došlo kontakta između lica M.M. i šestogodišnjeg djeteta. Nakon toga je M.S., otac djeteta, fizički napao M.M., te mu tom prilikom u predjelu stomaka nanio teške tjelesne povrede konstatovane na KUM KCU, gdje je povrijeđenom ukazana ljekarska pomoć, da bi poslije toga bio podvrgnut operativnom zahvatu. O događaju je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog događaja.”

 

(DEPO PORTAL)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close