Visoko

Mladi učenici Medrese “Osman ef. Redžović” postali vakifi: Uručili donaciju za obnovu džamije u Gračanici

Već nekoliko godina u Medresi “Osman ef. Redžović” iz Visokog djeluje humanitarna sekcija koju vode profesori Emir Salić i mr. Elma Avdić.

U tom periodu realiziran je veliki broj akcija u kojima su profesori i uprava sa svojim učenicima pokazali da su praktična primjena naučenog i osjećaj za društvenu zajednicu važni faktori odgoja i obrazovanja.

Jednu takvu akciju članovi ove sekcije dovršili su prije nekoliko dana, kada su učenici i profesori uručili donaciju za obnovu džamije u Gračanici, za koju su svi oni koji su pohađali ovu Medresu ili je trenutno pohađaju posebno vezani, jer se upravo u ovoj džamiji jedno vrijeme odvijala medresanska nastava, tokom ratnih dejstava.

“Naime, učenice i učenici 26. generacije, koji sada pohađaju treći razred Medrese, prikupili su sredstva u iznosu od 2.000 KM i odlučili ih uvakufiti za rekonstrukciju ove džamije. Pored učenika koji su vodili akciju prisustvovali su i njihovi profesori i odgajatelji, Emir Salić, Emir Uzunalić i mr. Elma Avdić, a donacija je uručena imamu mr. Samed ef. Imamoviću i muteveliji Abdulahu Uzunaliću. Ovo sigurno nije posljednji projekat ove mlade i vrijedne ekipe jer su već najavili da će do kraja svog školovanja imati još ovako uspješnih akcija”, poručeno je sa Facebook stranice Medrese “Osman ef. Redžović”.

Facebook page Medresa “Osman ef. Redžović” VisokoTags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close