Mladi nogometaši BiH okupili se Vogošći

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Vogošći uoči nastavka kvalifikacija za evropsko prvenstvo u Češkoj Republici 2015. godine.

Selektoru Vladi Jagodiću odazvali su se svi pozvani igrači izuzev Seada Hajrovića koji će se zbog klupskih obaveza naknadno priključiti bh. selekciji.

Mlade bh. nogometaše, koji trenutno zauzimaju četvrto mjesto u kvalifikacionoj grupi 4, u nastavku kvalifikacija očekuju utakmice protiv Austrije i Mađarske.

Jagodić je u izjavi za Agenciju FENA rekao da želi dati priliku generaciji igrača koja je odigrala kvalifikacioni ciklus, a koja prelazi starosnu granicu mlade reprezentacije, da se na najbolji mogući način oprosti od dresa mlade reprezentacije BiH, ali i da podmladi ekipu s nogometašima koji će u narednim kvalifikacijama nositi igru bh. tima.

– Nekoliko naših igrača je pozvano u seniorsku reprezentaciju BiH i mi se time jako ponosimo. U nastavku kvalifikacija za mladu reprezentaciju BiH će igrati nogometaši od 92. do 97. godišta. Stvaramo novi tim koji će u budućnosti predstavljati BiH, a ujedno želim dati šansu pojedinim igračima 92. i 93. godišta da se na najbolji način oproste od ovog dresa – rekao je Jagodić.

Očekuje da će njegovi igrači odigrati dobru utakmicu u Austriji, ali napominje da je domaćin tog susreta ipak favorit protiv izmijenjenog sastava BiH.

– Suludo bi bilo reći da sada idemo pobijediti Austriju, ali sigurno je da ćemo dati sve od sebe. Njima je potrebna pobjeda protiv nas i Španije u zadnjem kolu, tako da ih očekuje težak zadatak. Dobro je što ćemo mi u taj susret ući rasterećeni – dodao je Jagodić.

Reprezentacija BiH u srijedu će otputovati u Austriju gdje će 5. septembra igrati utakmicu protiv selekcije te zemlje, a posljednji kvalifikacioni susret igrat će tri dana kasnije u BiH protiv Mađarske.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close