Mladi košarkaši zmajevi u problemima uoči puta u Latviju: Desetkovani na Evropsko prvenstvo

Naši mladi košarkaški zmajevi sjajnim igrama prošlog ljeta ostvarili su plasman u A diviziju gdje će snage odmjeriti s najboljim selekcijama Starog kontinenta. Za nekoliko dana izabranike Nenada Markovića očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u Latviji, a ciljevi su uglavnom definisani – tim neće imati nikakav rezultatski imperativ.

Zahtjevno takmičenje

”Naš cilj je da prođemo grupnu fazu, ali bit će teško. U najboljem sastavu ove godine nismo odigrali nijednu utakmicu, a igrat ćemo veoma zahtjevno takmičenje i vidjet ćemo kako će to izgledati na parketu”, rekao je selektor bh. juniorske reprezentacije, koji se posljednjih dana našao u problemima kada je u pitanju igrački kadar.

Naime, kada je naša reprezentacija tek započela sa pripremama sve je izgledalo mnogo bolje, a onda su kola krenula nizbrdo. Prvo je postalo jasno kako ćemo i dalje čekati na novog člana slavne Barcelone Emira Sulejmanovića, koji nije uspio dobiti papire iz Košarkaškog saveza Finske, a onda su uslijedile nove nevolje. Iz kadra su otpali Milenko Predić (povreda ligamenata), Amar Alibegović (nije dobio pasoš), a po zlu, povredu je obnovio i kapiten Nedim Buza, koji će tako propustiti predstojeće prvenstvo.

Razočarani Buza

”Ostali smo bez nekoliko veoma bitnih igrača, koji su trebali imati važnu ulogu na takmičenju u Latviji i sada smo pravo oslabljeni.

Naravno, to je poremetilo naše planove i sada će sve biti teže. Ipak, momci naporno rade i sigurno će dati sve od sebe kako bi ostvarili što bolji rezultat. Što se tiče moje povrede, dosta sam i sam kriv. Nisam trebao nastupiti u pripremnom meču protiv Srbije i vjerujem da bi sada sve bilo dobro. Krivo mi je što ću radi gluposti propustiti Evropsko prvenstvo, pogotovo što sada igramo u A diviziji. Ne radi se ni o kakvoj težoj povredi i jednostavno sam trebao duže mirovati”, rekao je razočarani Buza.

Prvenstvo u Latviji se igra od 18. do 28. jula, a naša reprezentacija će nastupiti u grupi B sa selekcijama Grčke, Rusije i Češke.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close