Ostali sportoviSport

Mladi karatisti BiH osvojili 45 medalja na Prvenstvu Balkana u Istanbulu

Osam zlatnih, 10 srebrnih i 27 bronzanih

Dječija reprezentacije Bosne i Hercegovine u karateu, uzrasta od 8 do 13 godina, ostvarila je sjajne rezultate na 22. balkanskom prvenstvu u Istanbulu.

Mladi bh. karatisti ukupno su osvojili rekordnih 45 medalja, od kojih osam zlatnih, 10 srebrnih i 27 bronzanih.
U konkurenciji 711 takamičara i takmičarki iz 11 zemalja mladi karatisti BiH u ukupnom plasmanu osvojli su drugo mjesto i tako ponovili uspjeh od prošle godine.

Najsjajnija odličja osvojili su Hasan Selimović (KK Jion, Bihać), Lukas Kandić (KK Energija, Banja Luka), Tarik Salkić (KK Regeneracija, Velika Kladuša), Anđela Stojić (KK Energija, Banja Luka), Kemal Nezirić (KK Novi Grad, Sarajevo), Sandro Krešić (KK Do, Tuzla), Danilo Jeličić (KK Energija, Banja Luka) i Ali Arnautović (KK Travnik, Travnik).

Ovakav zapažen rezultat na Prvenstvu Balkana je, prije svega, plod izuzetno kvalitetnog rada u našim klubovima, a za impozantan broj naših učesnika, možemo zahvaliti roditeljima reprezentativaca, klubovima, pojedinim općinama, ministarstvima, privrednicima i ljudima dobre volje, koji razumiju i podržavaju karate sport u finansijskom smislu – saopćeno je iz Karate saveza BiH.

Oslobođenje

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close