-TopSLIDEVisoko

Mještani zabrinuti zbog ilegalnog odlaganja animalnog otpada u naselju Lužnica

MJEŠTANI ZABRINUTI ZBOG ILEGALNOG ODL

U naselju Lužnica, MZ Bulčići, ponovo je prisutan problem ilegalnog odlaganja animalnog (životinjskog) ili organskog otpada uz Lužnički potok, na lokalnom putu Lužnica – Bogošići, koji zagađuje prirodni vodotok i životnu sredinu.

Savjet MZ Bulčići tom prilikom uputio je Zahtjev za izlaskom inspekcije na teren kojim se traži od nadležne Službe za inspekcijske poslove Grada Visokog da djeluje u ovkviru svojih nadležnosti, da identifikuju i kazne neodgovorne počinitelje odgovorne za sve učestalije pojave ilegalnog dovoženja i odlaganja otpada na području ove MZ.

“Nije ovo prvi slučaj koji se odnosi na ilegalno odlaganje animalnog otpada. Oni su zabilježeni ranije u naseljima Mulići, Smršnica, Gračanica, a svi su rezultat poteza nesavjesnih građana, mesnih prerađivača, kojih ima dosta na području grada Visokog. Mještani MZ Bulčići izrazili su veliko negodovanje povodom ovog problema.  Mi nismo deponija, mi smo samo udaljenija mjesna zajednica, ali smo odgovorni građani i ne bismo sami sebi pravili ove probleme,” izjavio je Nijaz Strukar, predsjednik MZ Bulčići. Prema riječima predsjednika MZ, ilegalne radnje poput ovih prijavljivane su i ranije, a posebno su se odnosile na lokalitet Begića Luka, međutim nijedna od njih nije urodila plodom. Problem je i dalje aktuelan, stoga, u ime zabrinutih sugrađana ovog dijela grada molimo sve koji zapaze nesavjesne izvršitelje ovakvih radnji da ih prijave predsjedniku MZ Bulčići, Nijazu Strukaru ili nadležnoj Službi za inspekcijske poslove Grada Visokog.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close