Misteriozno pismo MMF-u

Neugodno smo iznenađeni pismom koje je Centar za zastupanje građanskih interesa uputio medijima u kojem na najgrublji način dezinformira javnost informacijama da novo Pismo namjere ipak postoji, da je upućeno MMF-u i da je predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda u javnom intervjuu za javni servis BHT1 obmanuo javnost negiranjem te informacije, priopćeno je iz Ureda predsjedatelja Vijeća ministara BiH.

– Predsjedatelj Bevanda je u svom istupu jasno i precizno rekao javnosti, a i ovim putem potvrđuje, da novo Pismo namjere ne postoji i da je jedino Pismo namjere ono koje je upućeno Odboru direktora MMF-a i koje je pregovarano u studenom 2012. godine između Fiskalnog vijeća BiH i MMF-a i koje je potpisano i odobreno u decembru 2012. godine, navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako je ove činjenice predsjedatelj Bevanda je ”javno iznio i predstavnici Centra za zastupanje građanski interesa su mogli sve navode lako provjeriti kod potpisnika Pisma namjere kao i u uredu MMF-a u Sarajevu”.

– Zbog svega navedenog, očekujemo od nadležnih u Centru za zastupanje građanskih interesa da rade profesionalno i da odmah demantiraju sve navedene informacije koje su poslali javnosti, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjedatelja Vijeća ministara BiH.

Podsjećamo, u pojedinim medijima pojavila se informacija kako su vlasti BiH uputile novo pismo namjere MMF-u u kojem navode da je ekonomska situacija danas teža nego u vrijeme kada je sklopljen aranžman s tom međunarodnom financijskom institucijom, tako da će morati biti uvedene dodatne mjere i uloženi novi napori kako bi bila održana ekonomska stabilnost BiH.

No, predsjedatelj Bevanda je opovrgnuo te informacije govoreći kako se iznenadio informacijom da su vlasti BiH uputile neko novo pismo namjere MMF-u.

-Nije bilo nikakvih novih zahtjeva od MMF-a. Nije bilo novog pisma, rekao je Bevanda za BHT i dodao kako proračuni u BiH nisu narušeni zbog ispunjavanja obveza prema MMF-u.

-Ovu godinu ćemo uspjeti preživjeti bez velikih stresova i fiskalnih poremećaja, rekao je predsjedatelj Vijeća ministara dodavši kako će biti puno teže ”ukoliko politika bude stavljana u prvi plan”.

No, na društevnim mrežama pojavilo se pismo koje je navodno upućeno MMF-u.

bitno.ba | R.I.
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close