Miss Posavske županije Amanda Vrdoljak iz Domaljevca

Domaćin ove manifestacije je suvremeni trgovačko zabavni “City Center In” Orašje gdje se veliki broj zaposlenih brine za što kvalitetniju uslugu ovog tržnog centra, koji duži niz godina osuvremenjuje život Orašja i cijele Posavske županije. Mnogobrojnoj publici iocjenjivačkom sudu predstavilo se 14 finalistica iz Posavske županije. Nova Miss Posavske županije je Amanda Vrdoljak iz Domaljevaca, koja je izuzetno zadovoljna osvojenom krunom, a nada se da će Posavinu dostojno predstaviti na izboru za Miss Federacije Bosne i Hercegovine. Prva pratilja je Lejla Muminović, a druga pratilja Jelena Jovanović.
Uz četrnaest finalistica iz cijele županije koje su se natjecale za titulu najljepše, na pozornici City Center In Orašje nastupio je Igor Vukojević koji ima novi album “Idu godine”, a što je osmi samostalni album ovog popularnog pjevača iz Doboja. Izbor za Miss Posavske županije u City Center In Orašje, koji se održao 22.05. s početkom u 20:00h otvorila je duetska pjesma “Pedeset” sa Gocom Tržan. Ova pjesma je doživjela i svoje video izdanje, to je hit koji se svakodnevno penje na vrh svih domaćih top lista.Osim toga, bilo je tu još muzičkih gostiju, ali i revijalnog programa gdje su najljepše djevojke Posavske županije pokazale najnovije kolekcije modnih kuća Sport Vision, Deichmann obuće, Mana, Varteks i Bellisima dok su profesionalni modeli Udruženja manekena i modnih kreatora Bosne i Hercegovine prikazali kolekciju nakita Katice Baotić i modne kuće Wenice.
Posebne gošće izbora za Miss Posavske županije bile su Suada Kukuljević iz Orašja, koja se prošle godine na ovom izboru okitila lentom najljepše i Samra Šakanović, Miss Posavske županije 2013 godine, koje su ovogodišnjim pobjednicama uručile lente.

„Veseli me što je ponovo moj grad bio domaćin ovakve jedne značajne manifestacije koja u svom predznaku nosi naziv “Ljepota s svrhom”. Ovakvi izbori mladosti i ljepote izvrsna su strategija jer pružaju priliku djevojkama iz cijele BiH da se istaknu u svojoj lokalnoj sredini, a istodobno nama omogućavaju širu popularizaciju humanitarnog projekta „Ljepota sa svrhom“ koji se ove godine održava pod sloganom “Bolje obrazovanje – bolja BiH”. Partner projekta je Evropski Univerzitet Brčko Distrikt koji nudi besplatno školovanje za sve studente prve godine osnovnih studija koji imaju prebivalište na teritoriji Bosne i Hercegovine. Dilema šta poslije srednje škole je zaista važno pitanje koje zahtijeva svestranu obaviještenost o visokoškolskim ustanovama u BiH. Evropski univerzitet nudi brojne studijske programe na kojima se mogu osposobiti studenti za neka od budućih zanimanja, koja su tražena na tržištu rada. Univerzitet uživa veliki ugled u akademskoj zajednici. Njegove diplome se nostrifikuju u SAD, Njemačkoj, Austriji i drugim zemljama” – rekla je Samra Šakanović.

miss-posavske-zupanije-00 miss-posavske-zupanije-01

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close