Miss BiH za Miss Svijeta 2013.

Počele su pripreme za izbor Miss BiH za Miss Svijeta 2013.

Miss Republike Srpske održat će se u petak 17.05.2013 godine u Dječijem pozorištu Banja Luka s početkom u 21:00 sati uz direktan TV prijenos na RTRS, dok će se Miss Federacije BiH održati u nedjelju 19.05.2013 godine u Bosanskom Kulturnom centru Tuzla s početkom u 21:00 sati uz direktan TV prijenos na FTV.

U prethodnim godinama, Direkcija Miss BiH je s djevojkama učesnicama izbora obradila mnogobrojne teme, a ovogodišnja tema izbora Miss BiH za Miss Svijeta je zaštita okoliša pod sloganom “Više cvijeća, a manje smeća” kojom želimo skrenuti pažnju na zaštitu okoliša. Cilj akcije “Više cvijeća, a manje smeća” je potaknuti građane na odgovorniji odnos prema smeću i otpadu što ga stvaraju te dizanje svijesti o zaštiti okoliša.

Djevojke učesnice izbora Miss Republike Srpske i Miss Federacije BiH su počele s pripremama za izbor Miss BiH za Miss Svijeta. Aktivno su se uključile u promotivno edukativnu akciju ZAŠTITE OKOLIŠA te su u svojim gradovima u obdaništima i osnovnim školama dogovorile i organizirale otvorenu izložbu dječijih radova za roditelje i sugrađane na temu “Više cvijeća, a manje smeća”.

visoko-nejra-amina

Na ovogodišnjem izboru Miss BiH za Miss Svijeta učestvovat će i dvije Visočanke, Nejra Spahić (redni broj 04) i Amina Bešić (redni broj 06). 

Gledajte direktan tv prijenos (Miss Federacije BiH) na FTV-u 19. maja u 21:00 sati i glasajte putem televotinga za naše favoritkinje!

Na izboru učestvuje 30 djevojaka iz raznih gradova FBiH, a naše sugrađanke će se potruditi da Visoko predstave u naljepšem svjetlu.

Nejri Spahić i Amini Bešić želimo mnogo sreće!

(Ismar I. – vipromo.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close