NogometSport

Misimović: Uvijek sam spreman pomoći,…

ASOVI Zvjezdan Misimović, novi savjetnik Izvršnog odbora NSBiH

Misimović: Uvijek sam spreman pomoći, a ovo će biti na obostranu korist

 

Ideja rukovodstva Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, na čelu sa predsjednikom Elvedinom Begićem, provedena je u djelo, kvalitetno djelo – Zvjezdan Misimović, nogometaš koji je zaslužio značajno mjesto u historiji nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, imenovan je za savjetnika Izvršnog odbora Nogometnog saveza.

Pametnom je i to dosta, ali moramo konstatirati da je uključivanje nogometaša poput Misimovića, koji iza sebe imaju karijere za poštovanje, nauštrb kojekakvih funkcionera koji su se s loptom sreli slučajno ili nikako, odličan potez.

Unapređenje rada

O ideji o uključivanju u Savez na način koji će zadovoljiti obje strane, Misimović je već dugo bio zainteresiran razgovarati i sada je postignut dogovor koji će označiti početak njegovog ozbiljnijeg angažmana u bh. fudbalu, prvenstveno reprezentativnim selekcijama BiH.

– Ja sam uvijek govorio da sam tu da pomognem i da ću rado prihvatiti neku ulogu u Savezu. Bio sam u stalnim kontaktima s ljudima iz NSBiH i predsjednikom Begićem. Razmatrali smo mnogo opcija i na kraju zaključili da je mjesto savjetnika Izvršnog odbora za sportska pitanja za sada najbolje rješenje. Moje fudbalsko znanje sigurno može pomoći boljem funkcioniranju Saveza i reprezentativnih selekcija – kaže Misimović u razgovoru za “Dnevni avaz”.

Jača spona 

Kako smo već pisali, Zvjezdan će biti uključen u aktivnosti reprezentativnih selekcija, posebno A-tima. Davat će prijedloge o unapređenju rada u sportskom segmentu, prisustvovat će svim važnijim događajima te, prema potrebi, dolaziti na sastanke. Mada se čini da je sve to još nedefinirano, najvažnija poenta je da bude tu kao velikan za kojeg treba biti mjesta u Savezu.

– Želim da ostanem u fudbalu. Možda će neki misliti da je ovo šuplja priča, ali je moje mišljenje da se radi o ozbiljnom poslu. I za mene će to biti nova epizoda, tokom koje ću i ja sam učiti nove stvari, ali sigurno je da zbog svega što sam napravio, mogu dosta pridonijeti jačanju spone između Izvršnog odbora i reprezentacije, kao i samoj selekciji BiH. Sigurno je da će u svemu tome profitirati obje strane – govori Zvjezdan.

Misimović prati dešavanja u vezi s reprezentacijom i, kao čovjek koji je u svojim istupima uvijek bio dosta realan, tvrdi da nam primarni cilj treba biti osvajanje drugog mjesta u kvalifikacionoj grupi, jer je prvo nerealno očekivati.

– Grci jesu uzeli bod Belgiji, ali da su igrali Eden Hazar (Hazard) i Kevin de Brujne (De Bruyne), ne bi to sigurno bilo tako. Istina je da nas pobjede nad te dvije ekipe mogu izbaciti na prvo mjesto, čemu treba i težiti, ali ipak mislim da nam je realnost borba za drugo. Zato me ne raduje remi u Briselu, jer sada Grcima u Zenici igra i bod, a upravo je to ono što oni najviše vole. Za taj susret treba se dobro spremiti i slomiti ih u Zenici – kaže Misimović.

Posao s nekretninama

Već smo pisali o Zvjezdanovom poslom s nekretninama. Sa prijateljem je osnovao firmu za koju se u Njemačkoj pročulo nakon što je preko nje bivši reprezentativac BiH prodao kuću zvijezdi Bajerna Daglasu Kosti (Douglas Costa). No, to je samo početak.

– Za sada sve teče prema planu. Još smo u fazi razvoja, ali smo najviše uključeni u poslove s nekretninama u Majorki, kao i u Minhenu i Frankfurtu. Sve ide svojim tokom – rekao nam Zvjezdan.

Autor: M. TANOVIĆ – avaz.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close