Mirsad Sirćo: Nastaviti podmlađivanje reprezentacije

Naši rukometaši nisu bili inferiorni u revanšu u Krasnodaru. Naprotiv. Rusi su bili ti koji su se naposljetku radovali trijumfu. Slavili su sa 26:24 (10:11).

Našoj selekciji opet je ostao samo osjećaj gorčine i tuge poslije četvrtog uzastopnog poraza iz četiri kvalifikacione utakmice te jalova utjeha da su se, ako ništa drugo, a onda makar prikazali u mnogo boljem izdanju nego što je to bilo u Visokom kada su poraženi od istog rivala sa devet golova razlike. Nakon 4. kola na tabeli grupe 7 selekcija Rusije vodi sa šest bodova, druga je Austrija sa pet i treća Srbija, takođe sa pet bodova, a naša selekcija je na posljednjem mjestu bez bodova.

Član Predsjedništva RSBiH Mirsad Sirćo prokomentarisao je igru našeg tima protiv Rusije, rekavši kako je grupa izuzetno jaka te da su ostale reprezentacije napredovale, dok mi još stagniramo.

“Kada je riječ o duelu sa Rusijom u Krasnodaru, naši rukometaši predvođeni u tom meču fantastičnim golmanom Grahovcem, pružili su hrabru igru i nisu respektovali favorita. Pokazali smo da imamo snage, znanja i veliko srce. Igrali smo brzo i atraktivno, ali i načinili mnogo tehničkih grešaka. Moramo nastaviti raditi na podmlađivanju našeg tima i to na duge staze, a ne od jednih do drugih kvalifikacija”, kazao je Sirćo, dodavši:
“Što se tiče glasina o skoroj sjednici IO RSBiH, na kojoj bi se raspravljalo o učinku naše selekcije u kvalifikacijama, zasad nemam informacija da će ona biti održana.

Koliko znam, nije ni planirana. Najbitnije je u ovom trenutku dati podršku našim mladim rukometašima. Ulaganje u mlade je naša budućnost, a što se tiče onih starijih, ako budu ispunjavali uslove koji im se postave, i za njih ima mjesta u našoj reprezentaciji.”

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close