Visoko

Mirnes Fatić odbio mandat u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine

Dužnost mi je da upoznam javnost da sam 29.06.2018.godine dobio Odluku Centralne izborne komisije za dodjelu mandata u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i da sam imao rok od sedam dana da se izjasnim o prihvatanju ili odbijanju mandata u PDPFBiH.

Mandat sam ODBIO bez bilo kakvog prisiljavanja u traženom roku. Ne želim da uđem u Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine samo da bi uzeo paušal od 600 KM, plaču od 2500 KM, na to sve ostale troškove koji slijede, tople obroke, i ostale benefite koji ukupno premašuju mjesečno preko 4500 KM.
Ne želim da primam nešto što ne mogu da opravdam svojim radom a sve zbog razloga što imam vrlo kratak period za bilo kakvo djelovanje u PDPFBiH za pokretanje inicijativa za izmjene Zakona i mnogo pitanja koja bi imao uputiti trenutnoj Vladi na koja ne bi dobio odgovor zbog kratkog vremena.


Samo još da napomenem da u PDPFBiH još uvijek nije ukinut Zakon na bijeli hljeb koji slijeduje zastupnike nakon prestanka mandata još 12 mjeseci po 2500 KM mjesečno. Ne želim da koristim nešto na što ču da prešutim četri mjeseca.
Hvala CIK-u !
Hvala PDPFBiH !
Hvala svima !


Zajedno sa BPS- Sefer Halilović nastupamo na predstojećim IZBORIMA u oktobru 2018 godine za osvajanje mandata i direktan ulazak ako Bog da u PDPFBiH sa jednim ciljem da od starta predlažemo i mijenjamo Zakone koji su protiv naroda u BiH.
Nas nikada nisu interesovale pare nas interesuje država BIH.
Vidimo se u oktobru !

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close