BiHPolitika

Mirko Šarović: Pale su sve Dodikove maske

Nakon što je predsjednik SDA Bakir Izetbegović sinoć u intervjuu za BN TV rekao da su predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i njegova stranka glasali za prenos nadležnosti sa nivoa Republike Srpske na nivo BiH, te da je u “Prudskom sporazumu” Dodik bio spreman da se ide na četiri regije koje bi relativizovale entitetsku liniju u BiH, danas se oglasio predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Izetbegovićevim priznanjem da je sa Dodikom radio na prenosu nadležnosti Srpske na nivo BiH, pale su sve maske, kaže Šarović.

“Sinoćnje priznanje Bakira Izetbegovića da je zajedno sa Miloradom Dodikom radio na prenosu nadležnosti ili da je praktično sve odluke o prenosu nadležnosti u prošlosti dogovarao sa Dodikom, kao i da je u Prudskom sporazumu Dodik pristao na četiri regije i time pristao na raspakivanje Dejtonskog sporazuma i mijenjanje granica Republike Srpske ima jedan ogroman značaj i jedan istorijski karakter, pogotovu kada to dolazi od ključnog političkog protivnika, koji je iznio takvu jednu činjenicu o kojoj se proteklih godina šuškalo u Republici Srpskoj.

Mislim da su, zaista, sa ovom njegovom izjavom potpuno jasno i otvoreno pale sve maske. Demaskirani su svi oni koji su upirali prstom u Srpsku demokratsku stranku, koja je stranka kontinuiteta i koja do sada nikada nije mijenjala svoju strategiju u prenosu bilo kakvih nadležnosti sa Republike Srpske na državni nivo. U tome nikada nije učestvovala, a pogotovu ne bi bila dio Prudskog sporazuma”, naglasio je Šarović.

SDS neće biti dio nikakvih Izetbegovićevih političkih planova, kategoričan je Šarović.

“Izetbegović ima svoje političke interese i potpuno je jasno sinoć rekao da što se njega tiče treba da bude što više države, a da uticaj entiteta slabi. Očito je da je negdje u prošlosti imao dobre sagovornike po tom pitanju. Što se tiče SDS-a, to nije dio naše politike, a neće biti ni u budućnosti. Mislim da je Dejtonski mirovni sporazum i entitetske granice sasvim dobar okvir za sve nas u BiH i da država jeste složena i komplikovana, ali da sve zavisi od nas. U ovakvom ambijentu treba da se okrenemo stvarima koje mogu da donesu dobro svakom čovjeku u ovoj zemlji, bez obzira da li živi u Banjaluci, Sarajevu ili Mostaru i da je dovoljno avanturizma na ovim našim prostorima”, istakao je predsjednik SDS-a.

Avanturizmu i sijanju straha pribjegavaju oni koji misle da se na taj način može najbolje manipulisati sa narodom i glasačima, a to nije dobro ni za koga u BiH, poručio je Šarović.(BNTV)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close