Mirko Šarović: Milorad Dodik me neće smijeniti, ne bojimo ga se!

Dodik želi da krizu iz RS prenese na nivo BiH, da zakomplikuje život u BiH, on je majstor za upravljanje krizama, rekao je Šarović za AA

Milorad Dodik neće uspjeti da me smijeni, ne bojimo se, iznio je razgovoru za Anadolu Agency (AA) svoje uvjerenje ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i potpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović komentirajući jučerašnju najavu lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i predsjednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika da će Klub poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH pokrenuti inicijativu za njegovu smjenu.

Šarović za AA kaže kako vjeruje da SNSD neće imati podršku za ono što je zamislio.

”Ubijeđen sam da Hrvati i Bošnjaci nemaju razloga da se priključe ovim igrama. Dodiku ne odgovara onaj ko radi i ko ima uspjeha na bilo kojem polju. To je suština. Ja sam svoj posao korektno obavljao, korektno sam sarađivao i sa ljudima iz SNSD-a. Mislim da sam radio maksimalno pošteno. Naravno, uvijek se može više i bolje. Bio bih iznenađen da hrvatske i bošnjačke partije podrže ove Dodikove igre ”, govori Šarović za Anadolu Agency.

Prema njegovim riječima, Dodik želi da krizu iz RS prenese na nivo BiH.

”On želi da zakomplikuje život u BiH… On je majstor za upravljanje krizama i zato je pokrenuo sve ovo”, rekao je.

Nadalje, Šarović apostrofira da je ”ovo obračun sa SDS-om”. Naglasio je da ta stranka želi da vodi odgovornu politiku i da će tako i nastaviti.

”Ne moram biti ministar. Nastavit ćemo posao. To očekuju građani. Mi ćemo da nastavimo svoju politiku i da radimo za opšte dobro. Uvjereni smo da će građani to prepoznati. Želimo da radimo da eliminišemo bijedu koja je, nažalost, prisutna u svakom ćošku BiH”, komentirao je bivši član Predsjedništva BiH.

Stranački interes

Objašnjava kako je ovo ”samo stranački interes” i da to nema veze sa državom.

”Vjerujem da će SDS znati zaštititi svoje i interese mene kao ministra. Vjerujem da Dodik neće uspjeti. Ne bojimo se”, ističe Šarović.

Dodik rano ušao u kampanju

Na pitanje da li Dodika zapravo nerviraju najave o objedinjavanju opozicije u RS-u, te da pokušajem izazivanja nove političke krize želi prvi povući potez, Šarović je odlučno odgovorio:

”Dodik je sada u posebnoj fazi i vuče nerazumne poteze. Rano je ušao u kampanju za izbore naredne godine. Mi smo htjeli da makar do početka naredne godine radimo i da se dokažemo kroz rad”, napominje Šarović.

Mirko Šarović rođen je 16. septembra 1956. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Sarajevu 1979. godine. U politici je od 1990. godine. Od 1998. do 2000. godine bio je potpredsjednik RS, a potom i predsjednik tog entiteta od 2000. do 2002. godine. Od 2002. do 2003. godine bio je član Predsjedništva BiH, a predsjedavajući Predsjedništva BiH do aprila 2003. godine.

(Anadolija/av)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close