Mirha Hasagić: Sama sam kriva za svoj uspjeh

Mirha Hasagić porijeklom je iz Kaknja, a živi u Beču, gdje uspješno gradi manekensku karijeru. Veliki uspjeh postigla je 2010. godine, kada je ponijela titulu najljepše na izboru za Miss Austrije.

– Nakon takmičenja na svjetskom izboru ljepote, upoznala sam mnoge dizajnere i ljude iz svijeta mode. Uslijedili su brojni angažmani, a najznačajniji je reklama za “Palmers” – kaže Hasagić.

Ističe da je učestvovala u mnogim modnim revijama u Americi, Kini, Turskoj, Hrvatskoj, Slovačkoj, Češkoj, Italiji… Trenutno se i sama bavi organiziranjem modnih revija.

– Posljednju modnu reviju organizirala sam u klubu “Scotch” u Beču. Bilo je odlično i pozitivne kritike kolega ohrabrile su me da nastavim u ovom ritmu. Planiram da i u BiH, tačnije u Sarajevu, organiziram modnu reviju, koja bi okupila imena s bh. modne scene, ali to bi, ujedno, bila i prilika za mlađe djevojke koje žele da se bave ovim poslom – naglašava manekenka.

Za ostvareni uspjeh uglavnom krivi sebe i majku, koja joj je u svakom trenutku karijere pružala najveću podršku. O povratku u BiH, još je neodlučna.

– U BiH sigurno ne bih napravila ni pola od ovoga što sam uradila u Austriji. Ali, jednog dana ću se sigurno vratiti – zaključuje Mirha, koja je prva rodica našeg bivšeg reprezentativnog golmana Kenana Hasagića.

www.magazinplus.eu – Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close