Miralem Galijašević, premijer Vlade ZDK – Obraćanje na ZEPS-u

GOVOR PREMIJERA NA 22. GENERALNOM  BH SAJMU ZEPS 2015 ZENICA

 

 

Poštovani gosti, izlagači i posjetioci Sajma!

 

Sve vas srdačno pozdravljam i  želim  dobrodošlicu u Zenicu i Zeničko-dobojski kanton.

Okupljanje privrednika prilika je da se u međusobnim kontaktima sklope poslovni aranžmani, razmjene iskustva i promovišu ideje o zajedničkom nastupu na domaćem i inostranim tržištima.

 

Grad Zenica i Zeničko-dobojski kanton su se potvrdili kao sredine u kojima su privredni potencijali, kao i prirodni resursi, u potpunosti usmjereni na jačanje privrednog sektora.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona već godinama čini napore  da stvori što povoljniji ambijent za razvoj poduzetništva što potvrđuje prisustvo kompanija kao što su: ARCELOR MITTAL,NATRON HAYAT, PREVENT, CEMENTARA KAKANJ, MAN HUMMEL, GRUPACIJA HIFA OIL, GRUPACIJA AS JELAH, MADI, BROVIS, ALMA RAS i druge kompanije.

 

Zeničko-dobojski kanton sa najvećim procentom učestvuje u kupnom  izvozu Federacije BiH, što čini najbolju pokrivenost uvoza izvozom.

 

Vlada kroz konkretne programe i projekte realizira vlastito opredjeljenje za stvaranje što povoljnijeg ambijenta za privređivanje i poticanje konkurentske sposobnosti naših preduzeća na domaćem i stranom tržištu. Sve što činimo, činimo prije svega , kako bismo podstakali novo zapošljavanje i otvaranje novih radnih mjesta.

Naša vizija je da Zeničko- dobojski kanton postane savremana evropska regija , ugodna za život i rad i atraktivna za investiranje, koja svoj održivi razvoj temelji na industrijskim i ljudskim resursima, prirodnim i turističkim potencijalima, te bogatom kulturno-historijskom naslijeđu i čistom oklišu.

 

Zato, raduje nas  što danas ovdje vidimo veliki broj domaćih izlagača koji se bave proizvodnom djelatnošću. Uvjeren sam da će proizvođači a i oni koji se bave drugim djelatnostima tokom trajanja ovog sajma, naći mnoštvo prilika za sklapanje povoljnih aranžmana te time proširiti listu partnera i područja plasmana.

 

Na kraju, dozvolite mi  da   izlagačima na Sajmu zaželim uspješne poslovne razgovore,uspješnu prezentaciju preduzeća i  sklapanje  novih poslava a gostima  ugodan boravak u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu.  

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close