PolitikaSvijet

„Mir na Zemlji? Ne, dok SAD ne prestanu da trguju oružjem i da izazivaju ratove“

AMERIČKI AMBASADOR ŠOKIRAO SVE: Mi Smo Nacija Ubica! Nema Mira U Svetu Dok Neko Ne Obuzda SAD!

Mira na zemlji neće biti dok SAD ne prestanu da trguju oružjem i da izazivaju ratove. U drugim zemljama Amerikance smatraju ubicama jer Vašington može bilo kad, pod izgovorom da treba da se uspostavi „odgovarajući“ oblika upravljanja ili zbog navodnih grešaka drugih lidera, da ih zaspe svojim bombama, izjavio je bivši američki ambasador u nizu zemalja Den Simson.

Naslov članka, koji je u listu „Pitsburg post gazet“ objavio diplomata Den Simson, glasi: „Mir na Zemlji? Ne, dok SAD ne prestanu da trguju oružjem i da izazivaju ratove“.

– Posmatrajući odnos prema SAD na kraju 2015. godine, zaključio sam da smo mi nacija ubica, kod kuće i u inostranstvu – piše američki diplomata.

Prema njegovim rečima, unutar zemlje Vašington nekontrolisano prodaje oružje, što dovodi do nasilja, i to i u crkvama i školama. A u inostranstvu Amerikance smatraju ubicama, dodaje autor.

Drugim zemljama preostaje samo da se mole svome bogu ili bogovima da Sjedinjene Države ne odluče da im nametnu svoju volju, bilo tako što uspostavljaju vladu koja im odgovara, bilo tako što koriste razne izgovore za to da na njih bace svoje bombe ili da pošalju dronove za ubistvo njihovih lidera -napisao je Simson.

Svoje reči bivši ambasador potkrepljuje nizom primera – od Iraka i Avganistana do Libije i Jemena, koji je Saudijska Arabija razorila uz pomoć SAD. On tvrdi da većina stranaca smatra da su SAD „sišle s uma“ i da predstavljaju pretnju za svetsku zajednicu.

– A neki takozvani saveznici SAD prelaze na našu stranu samo u pokušaju da nekako obuzdaju naše ubistvene sklonosti. Ja u njih uključujem i Veliku Britaniju – dodaje bivši ambasador.

On takođe navodi da nije slučajno to što je Indija, koju SAD žele da načine svojim velikim kupcem oružja, više naklonjena ideji da ima posla s Rusijom nego s Amerikom.

– Mi (SAD) moramo da vratimo svoju vojsku kući. Dok to ne učinimo, mira na zemlji neće biti. Hajde da ne budemo ubice – naglašava Simson.

(Informer)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close