Ministri Romana Brkić, Rifat Delić i policijski komesar Bečirović posjetili Kakanj

Ministrica pravosuđa i uprave ZDK Romana Brkić, ministar unutrašnjih poslova ZDK Rifat Delić i policijski komesar Fahrudin Bečirović, posjetili su jučer (08. 01.) Općinu Kakanj i razgovarali sa općinskim načelnikom Nerminom Mandrom. Razlog posjete kakanjskom načelniku bila je obnova postojećih i izgradnja novih objekata u Kaknju u kojima su smještene državne institucije.

Podsjetimo, tokom 2013. godine u Kaknju je izgrađena nova zgrada Policijske stanice koju je, putem Ministarstva unutrašnjih poslova, u cjelosti finansirala Vlada Kantona. Ubrzo nakon otvaranja ove zgrade, Ministarstvo za pravosuđe i upravu ZDK izdvojilo je znatna novčana sredstva za rekonstrukciju zgrade Općinskog suda u Kaknju.

Na ovom sastanku rezimirane su protekle aktivnosti, a kakanjski načelnik izrazio je spremnost Općine Kakanj da pomogne realizaciju poslova na obnovi zgrade Općinskog suda u Kaknju. Ova zgrada, inače, izgrađena je 1965. godine i od tada nije bilo značajnijeg ulaganja u njeno održavanje pa će ovo biti njena prva sanacija. Ministarstvo za pravosuđe i upravu je tokom 2013. godine izvršilo kompletnu rekonstrukciju prizemlja zgrade suda, te svih mokrih čvorova, elektroinstalacija i telekomunikacionog sistema, a u narednom periodu planira se nastavak radova na rekonstrukciji kompletne zgrade kao i vanjskog uređenja.

Nakon sastanka, ministri Vlade ZDK, u pratnji općinskog načelnika, obišli su zgradu suda te razgovarali sa predsjednikom Pericom Krištom o dosada završenim radovima kao i planovima za daljnje rekonstrukcije tokom 2014. godine. Konstatovano je da će sve ove aktivnosti u značajnoj mjeri poboljšati usluge za građane Kaknja.

www.magazinplus.eu – Press ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close