Ministri posadili sadnice tuje i katalpe pored rijeke Kočeve

Obilježavajući 21. Mart – Međunarodni dan šuma u Zeničko-dobojskom kantonu,  Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu sa Kantonalnom upravom za šumarstvo organiziralo je danas sadnju drveća pored rijeke Kočeve i u krugu oko zgrade Zeničko-dobojskog kantona.

Kantonalni ministri posadili su danas sadnice tuje i katalpe, što predstavlja prvu fazu obilježavanja Međunarodnog dana šuma. U narednih nekoliko dana, bit će organizirana sadnja stabala u šumama kojima gazduje Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona, a mlade sadnice osim radnika ŠPD-a sadit će i članovi Vlade Kantona.

U prigodnom obraćanju povodom obilježavanja Međunarodnog dana šuma, Bojan Bošnjak, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Vladi Zeničko-dobojskog kantona govorio je o značaju ovog prirodnog resursa, te potrebi da se do kraja zakonski reguliše i zaštiti šumski fond od neovlaštenog iskorištavanja.

– Šume nisu naše vlasništvo, one su bogatstvo koje smo mi samo posudili od budućih generacija i tako se prema njima moramo i odnositi, kazao je na kraju ministar Bošnjak.

www.magazinplus.eu – Press služba ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close