Ministar Tučić o posjeti FVO inspekcije iz Dablina Bosni i Hercegovini

U organizaciji Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, danas su u Sarajevu održane izjave za medije povodom završetka posjete Izaslanstva Ureda EU za hranu i veterinarstvo (FVO) Bosni i Hercegovini.

Predstavnicima medija se obratio ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Boris Tučić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić i ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH Jerko Ivanković-Lijanović.

Istaknuto da je FVO inspekcija iz Dablina zabilježila značajan napredak nadležnih institucija u ispunjavanju uvjeta za izvoz mlijeka u EU ali da su identificirani i predloženi potrebiti koraci koje treba poduzeti kako bi se krenulo s izvozom.

Ministar Tučić je podsjetio da ni jedna zemlja nakon prve posjete FVO inspekcije nije dobila zeleno svjetlo za izvoz u EU, ali da su nadležne institucije zadovoljne dosad učinjenim. Ministar je naglasio da je potrebito sačekati finalno izvješće FVO inspekcije kako bi se moglo govoriti o daljnjim konkretnim koracima.

www.magazinplus.eu – Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close