Milanović: Jasmili Žbanić smo dali 3 miliona kuna za film koji će vidjeti 100 ljudi

Hrvatski premijer Zoran Milanović komentirajući nedjeljni boravak u Mostaru izjavio je kako je otišao u Mostar, a ne u Sarajevo jer ga u taj grad niko nije pozvao, naglasivši da je njegova poruka u Mostaru bila poruka europske perspektive.

– Meni se ne bi smjela prigovoriti etnička uskogrudnost, mislim da je jasno da su moji motivi ovdje čisti, rekao je Milanović u sinoćnjem intervjuu za emisiju “2 u 9” lokalne televizije Jabuka TV.

Premijer Milanović naglasio je kako je u Mostar otišao s diplomatskom notifikacijom, te u dogovoru s premijerom te države.

Upitan šta zamjera Evropskoj uniji vezano za Bosnu i Hercegovinu, koja je posljednjih dana zahvaćena nemirima, rekao je da EU zamjera odgađanje rješenja.

– Morate donijeti odluku šta ćete s Bosnom i Hercegovinom. Postavljati joj nemoguće uvjete ili im dati šansu za pregovore, kazao je premijer Milanović, dodavši da na to ne može gledati ravnodušno.

Poručio je kako čine sve da smire strasti i da naprave nešto dobro. Upozorio je kako je u Mostaru malo falilo da ne dođe do ubijanja.

Osvrnuo se i na poruku redateljice Jasmile Žbanić, koja ga je uvredljivom porukom iz Tuzle “potjerala kući’.

– Ona je u Hrvatskoj dobila 3 miliona kuna za film koji će vidjeti 100 ljudi. Ja joj kažem ‘dobrodošla’, kazao je Milanović.

Fena

Vezati tekst:

Jasmila Žbanić: Milanoviću, marš kući!

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close