BiHPolitika

Mijo Perkunić: Pozivam Čovića da se on iseli kako bi Hrvati mogli funkcionalno djelovati

Član Predsjedništva HDZ-a 1990 i delegat u Klubu Hrvata u Vijeću naroda RS-a Mijo Perkunić smatra neprihvatljivim poziv lidera HDZ-a Dragana Čovića o preseljenju Hrvata.

Po pisanju medija u BiH, na manifestaciji ‘Lipanjska zora’, Čović je najavio izmjenu Izbornog zakona, tvrdeći da se neće na tome ostati, već da će “Hrvati u reorganizovanoj Bosni i Hercegovini živjeti na prostoru kojeg je oslobodio i odbranio HVO”.

-Hrvatima je dosta iseljenja i preseljenja ne samo u BiH, već i cijelom prostoru bivše Jugoslavije. Pozivam Čovića da se on iseli kako bi Hrvati mogli funkcionalno djelovati unutar BiH – ustvrdio je Perkunić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Pozvao je predsjednika HDZ-a 1990 Iliju Cvitanovića da zbog, kako je dodao, takve Čovićeve politike što prije sazove sjednicu Predsjedništva i Središnji odbor kako bi zauzeo stav o istupanju iz HNS-a, a da on preuzme lidersku poziciju u vođenju Hrvata u BiH.

-To je jedina šansa koja je još preostala Hrvatima da bi ostali u BiH – ustvrdio je Perkunić.

Naveo da “Čović nije mjerilo koliko je ko Hrvat”.

-Izjavom o preseljenju Hrvata Čović je pokazao svoje pravo lice, da je čovjek sukoba, manipulacija, a što on više izaziva sukobe, sve je manje Hrvata u BiH – smatra Perkunić.

 

(FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close