Ostali sportoviSport

Mihajlo Čeprkalo: Spreman sam za nastup, trema nije prisutna

Najmlađi bosanskohercegovački takmičar na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 17-godišnji plivač Mihajlo Čeprkalo danas će debitovati na najznačajnijem sportskom događaju na svijetu.

 

Čeprkalo će se takmičiti u plivanju u disciplini 1.500 metara slobodnim stilom i nastupit će u 18:40 sati po našem računanju vremena. Banjalučanin ne osjeća tremu dan pred nastup.

“Mislim da sam spreman. Dugo smo se spremali za ovu disciplinu i nadam se da će sve ispasti dobro. Sav trud je uložen samo za ovo takmičenje. Trema još uvijek nije prisutna. Možda bude treme pred nastup, ali to je ona pozitivna. Konkurencija je jaka, ali potrudit ću se maksimalno da ostvarim što bolji plasman”, kazao je Čeprkalo.

Naš takmičar će nastupiti u prvoj kvalifikacijskoj grupi, a konkurenciju mu čine Wesley Roberts (Cookov otok), Matt Hutchins (Novi Zeland), Oussama Mellouli (Tunis), Welson Sim (Malezija) i Felipe Tapia (Čile). Postoji ukupno šest kvalifikacijskih grupa u kojima je raspoređeno 46 takmičara. Prolaz u finale ostvarit će najboljih osam takmičara.

Mihajlo je drugi najmlađi tamičar od svih koji će nastupiti u disciplini 1.500 metara slobodnim stilom u muškoj konkurenciji. Pored njega, samo je još jedan takmičar u ovoj disciplini rođen 1999. godine. Radi se o Jaroslavu Potapovu iz Rusije koji je rođen 1. jula, a Mihajlo je rođen 9. juna.

Klix.ba

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close