NogometSport

Metalleghe od Kasumovića traži javno izvinjenje …

Metalleghe od Kasumovića traži javno izvinjenje ili dokaze da je susret na Pecari namješten

Nakon tog meča gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je uputio pismo čelnicima NSBiH u kojem ukazuje da je “nedopustivo da Savez ne čini ništa po pitanju zaštite regularnosti takmičenja u BHT Premijer ligi BiH u kojoj se, to i ptice na grani znaju, dešavaju čudni rezultati. Posebno su ‘impresivne’ pobjede ekipe koja se bori za opstanak, na gostovanjima kod vjerovatnih prvaka ili osvajača Kupa”, napisao je Kasumović aludirajući nedvosmisleno na susret na Pecari.

Danas su se oglasili i čelni ljudi Metalleghea, a saopćenje ekipe iz Jajca prenosimo u cijelosti:

“Gospodine Kasumoviću, niste uspjeli u namjeri, niste nam upropastili Uskrs! Bez argumenata etiketirate klub koji se diči svojom kratkom, uspješnom i časnom poviješću (četiri puta prvak u sedam godina postojanja).

Klub koji je u sedam godina prošao sve nivoe natjecanja i došao do petog, najvišeg nivoa bh. nogometa – Premijer lige.

Ne znamo odakle crpite pravo da bez prav(n)ih argumenata, zasnovanih na čvrstim dokazima, prozivate sportski kolektiv koji je napravio jedan takav uspjeh i to uspjeh koji bi trebao i mogao biti obrazac i/ili primjer za druge sportske kolektive koji namjeravaju da bez utjecaja politike i politikanstva, isključivo na temelju rada, profesionalnih znanja i zalaganja dostignu zavidne uspjehe.

Gospodine Kasumović, naš klub ispunjava sve svoje obveze kako prema državi tako i prema svojim uposlenicima, igračima i osoblju. Ne stidimo se što funkcioniramo na takav način, naprotiv, ponosimo se.

Ponosimo se i našim prvim timom. To je tim koji dobija i gubi utakmice. Radujemo se poslije svake pobjede, analiziramo svaku izgubljenu i iz nje izlazimo još jači. Nikada ne tražimo krivca za loš rezultat u nekom drugom, ne kukamo na sudije i suđenje, a protivniku čestitamo i stisnemo ruku.

Uprava NK Čelik, kluba koji volite i u čiju ste obranu stali, prije neki dan je zatražila javnu ispriku od lica koji su ovaj klub prozvali i optužili za nečasne radnje.

Javnu ispriku i mi tražimo od Vas, ili ispriku ili dokaze kojim ćete potvrditi sve teške optužbe koje ste, između ostalih, iznijeli i na račun našeg kluba.

Pokažite odgovornost za izgovoreno i budite dostojni funkcije koju obavljate na ovaj ili onaj način”, stoji u saopćenju Uprave NK Metalleghe BSI iz Jajca.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close