Mesud Pezer: Prvi junior BiH u historiji sa dužinom preko 20 metara

Najbolji bh. junior za prošlu godinu, zenički bacač kugle Mesud Pezer, oborio je danas vlastiti juniorski rekord, bacivši na Dvoranskom prvenstvu Srbije u Novom Sadu kuglu od 6 kilograma na daljinu od 20,26 m. Pezer je, tako, postao i prvi bh. junior u historiji koji je prebacio 20 m.

Mladi Zeničanin je 9. februara na Mitingu u Novom Sadu postavio i bh. junorski rekord sa senorskom kuglom od 7,26 kg, koju je bacio na daljinu od 17,52 m.

Osima Pezera, u subotu su, prvog dana takmičenja, u Novom Sadu nastupili i mladi zenički visaši.

Tako je Lamija Pašalić (13 g), Sarajka koja nastupa za AK Zenica, preskočila letvicu na visini od 160 cm, što joj je bilo dovoljno za ukupno drugo mjesto, u konkurenciji i seniorskih takmičarki.

– Nastupili izvan konkurencije, a Lamijin je rezultat i novi bh. dvoranski rekord za mlađe pionirke. Lamija sa 168 cm, koje je preskočila prošle godine u Zenici, drži i bh. rekord na otvorenom u ovom uzrastu- kaže njen trener i najbolji bh. visaš u historiji, Elvir Krehmić.

Samir Hodžić je s preskočenih 185 cm izjednačio vlastiti državni dvoranski rekord za mlađe juniore, dok je senior Haris Selimović preskočio 205 cm.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close