-TopSLIDEOstali sportoviSport

Mesud Pezer brani boje BiH na SP 2023. u Budimpešti

Bosanskohercegovačku atletiku na ovogodišnjem Svjetskom atletskom prvenstvu u Budumpešti (Mađarska), od 19. do 27. augusta, predstavljat će i bacač kugle Mesud Pezer.

Zadana norma za bacanje kugle je 21.40 metara.

Pezerov lični i bh. rekord na otvorenom, ostvaren 2019. godine u Švedskom gradu Växjö, iznosi 21.48 metara.

-Ni ja ni Amel nismo ispunili norme za ovogodišnje SP, ali smo pravo učešća stekli na osnovu rankinga. Svjetska atletska federacija podigla je visoko norme za sve discipline, ali je omogućila da se nastup izbori i preko rankinga.

Na primjer, u mojoj će disciplini u kvalifikacijama nastupiti 36 bacača, a ja sam rangiran na 24. mjestu. Očekujem plasman u finale, među 12 najboljih na svijetu, jer nije realno da obećavam borbu za medalje.

Nikada nikada nije bila jača konkurencija u bacanju kugle. Ali, zdrav sam, ništa me ne boli i trenutno sam na završnim priprema sam na Vlašiću- kazao je Feni Pezer, koji je najavio kako je, zajedno s trenerom Mehmedom Skenderom, donio odluku da će u Budimpeštu putovati automobilom.

-Avionom bismo morali presjedati pa smo odlučili da je bolje da krenemo automobilom, jer nam je to blizu i sedam sati vožnje. Krenut ćemo u utorak, 8. augusta – kaže Pezer.

(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close