Messi dobio poklon od 50 miliona dolara!

Najbolji fudbaler planete Lionel Messi, dobio je poklon vrijedan oko 50 miliona dolara, svoj portret potpuno izrađen od swarovski kristala.

Ovaj fenomenalan portret djelo je kolumbijskog umjetnika Maurisija Benitesa koji zbog načina izrade djela nosi nadimak Mister Bling.

On je portret sjajnog Argentinca izradio od šarenih kristala, u pozi u kojoj stisnutih šaka proslavlja pogodak.

Mister Bling počeo je 2000. godine da se bavi neobičnom umjetnošću. Njegova opsesija su mozaici, ali za razliku od ostalih umjetnika, on svoja djela pravi od dragog kamenja.

On je odlučio da poklon lično preda fudbaleru Barcelone, a to je uradio u toku nedjelje, posjetivši trening kamp katalonskog kluba.

Messi je po dobivanju ovog skupocjenog poklona odgovarao na pitanja, a novinare je posebno interesovalo kako ocjenjuje novo pojačanje Barcelone. Argentinski reprezentativa izjavio je da se raduje igranju sa novim saigračem, Brazilcem Nejmarom.

Nejmar je u redove aktuelnog šampiona Španije došao iz Santosa za 57 miliona eura, a na upravo završenom Kupu konfederacija osvojio je titulu sa Brazilom, i proglašen je za najboljeg igrača.

“Znam da je Nejmar odličan igrač koji će mnogo toga doneti Barceloni. Ako Bog da, bit ćemo u mogućnosti da zajedno igramo u Barsi”, izjavio je Messi.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close