Mesna industrija Ovako priskočila u pomoć bivšem evropskom prvaku KK Bosna-Royal

Nebrojeno puta mesna industrija Ovako pokazala je društvenu odgovornost i pokazala veliko srce za sport, kulturu i socijalno ugrožene građane u Bosni i Hercegovini.

Ovaj put, na žalost, došao je red da se pomogne KK Bosna-Royal, koji zajedno sa novim upravnim odborom čini sve da bi bivšem evropskom prvaku, vratila mjesto u košarci koje mu i pripada.
Prvi koji je podržao ideju ispred mesne industrije Ovako bio je gospodin Tarik Mutevelić.

– Bosna je uvijek bila tim za koji sam navijao, još se sjećam priča koje mi je pričao moj otac vezno za veličanstvenu proslavu titule evropskog prvaka. Danas na žalost živimo u nekim teškim vremenima i sve što se dešavalo oko kluba me rastužilo. Na sastanku uprave jednoglasno smo usvojili  da mesna industrija Ovako, među prvima pomogne naš klub, te na taj način budemo primjer ostalim privrednicima i državnim organima. Koristim ovu priliku da pozovem sve koji su u mogućnosti da ponude svoje resurse i znanje za pomoć našem evropskom prvaku, izjavio je Mutavelić.

Član UO KK Bosna-Royal Almir Bradić poručio je kako će, zajedno sa članovima skupštine, upravnim odborom, trenerima, igračima i ostalim kadrom, uraditi sve da se kvalitetnim radom, dobrim igrama, te promocijom sponzora oduži svim iskrenim prijateljima Bosne koji ne samo da su moralna podrška, već i svojim djelima čine sve kako bi Bosnu vratili na stari put slave. Mesna industrija Ovako je među prvima pružila ruku, a mi ćemo svakako to znati cijeniti.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close