Ostali sportoviSport

Meris Muhović osvojio srebro, Anes Čongo bronzu u Salzburgu

Naime, u konkurenciji 174 takmičara u kategoriji -84 kg, čak dvojica članova Karate kluba “Champion” domogli su se podijuma, te najavili da će biti izuzetno konkurentni kada je u pitanju nastup na OI Tokio 2020.

Meris Muhović je nakon 7 borbi osvojio srebrenu medalju, a u finalu je poražen od bivšeg svjetskog i evropskog prvaka Francuza Kenjija Grilona. Do finala je pobjeđivao Japanca Kaija Kudoa, Austrijanca Thomasa Reindla, Švicarca Kola Kabashija, Turčina Furkana Orogula i njegovog sunarodnjaka Emrea Cevahira.

Također, u kategoriji -84 kg Anes Čongo je osvojio bronzanu medalju. Za plasman u finale Anes Čongo je poražen upravo od Grillona, koji je pobjednik u ovoj kategoriji. Do polufinala Anes je pobijedio Švicarca Iliju Letića, Nijemca Marcela Bauna, Francuza Farouka Abdesselema, Kosovara Tahira Ajvazija, a u meču za treće mjesto pobijedio je Azerbejdžanca Aykhana Mamayeva.

Zapažene rezultate ostvarili su i ostali predstavnici Karate kluba “Champion”, Edin Sarić koji je osvojio 5. mjesto u kategoriji +84 kg, te Ervin Galić koji je poražen u meču za plasman u polufinale kategoriji -67 kg.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close