PolitikaZDK

Mensud Keleštura, kandidat A-SDA za Skupštinu ZDK

Predstavljanje kandidata

Mr.sc. Mensud Keleštura, kandidat A-SDA za Skupštinu ZE-DO kantona: Beskompromisno protiv nepravde i siromaštva

 

Mensud Keleštura, aktuelni gradski vijećnik u Zenici, rođen je 1959. godine u Gornjoj Vraci kod Zenice gdje je završio osnovnu i srednju školu. Završio je Vojnu akademiju i Školu rezervnih oficira. Magistar je političkih nauka Univerzitata u Sarajevu. Učesnik je oslobodilačkog rata od prvog do zadnjeg dan. Bio je komandant Prvog zeničkog odreda, te komandant dvije brigade i komandant prvog Nastavnog centra. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja, uključujući i nagradu Grada Zenica.

Ako budem izabran u Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona neću se libiti da iskoristim sva sredstva u borbi za neotuđiva prava svih građana kantona. Beskompromisno ću se boriti za  osiguranje jednakopravnog i nediskriminirajućeg priliva sredstava u Zeničko-dobojski kanton, te za pravičnu preraspodjelu sredstava u lokalne zajednice kantona.Posebno ću se zalagati za:

  • Formiranje jedinstvenog zdravstvenog fonda u Federaciji BiH, a što će omogućiti lijećenje u zdravstvenim ustanovama po želji osiguranika, čime će se sprijećiti dosadašnja diskriminacija u liječenju.
  • Reformuobrazovnog sistema – unificiranje nastavni planovi i programi obuke, besplatan prevoz i obrok za učenike, kao i za besplatnu dodjelu udžbenika.
  • Konačno i adekvatno zbrinjavanje boračke populacije, uz pravednu mjesečnu nadoknadu u vidu boračkog dodatka za ratni angažman.
  • Zbrinjavanje ostalih socijalnih kategorija, uvođenje dodatka za nezaposlene, dječijeg doplatka, povećanje penzija i drugo.

A-SDA ZDK

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close