Melika Buza pobjednica na Festivalu pijanizma u Sremskoj Mitrovici

Kakanjka Melika Buza je ponovo ostvarila veliki uspjeh. Ova mlada pijanistica osvojila je prvu nagradu na Festivalu pijanizma održanom od 20.-23. marta u Sremskoj Mitrovici, Srbija.
Festival pijanizma u Sremskoj Mitrovici predstavlja oazu u kojoj se okupljaju poštovaoci, izvođači i ljubitelji klavirske muzike i predstavlja značajan kulturni događaj za grad, Pokrajinu, Republiku i region, na kojem svake godine prisustvovuje sve veći broj učenika i studenata muzike, slušalaca i gostiju. Festival podstiče umetničko muziciranje, ima bogatu takmičarsku i koncertnu aktivnost, promoviše mlade talente, umjetničke vrijednosti, uspostavlja saradnju između nastavnog kadra, poboljšava kulturnu saradnju grada sa drugim gradovima u zemlji i inostranstvu. melika
“Ja sam osvojila 1. nagradu (99 bodova) kao pobjednik u kategoriji drugog razreda srednje škole.Takmičila sam se sa učenicima koji su 1997 godište,a ja sam sa 14 godina ( 2 godine mlađa od ostalih) osvojila 1. nagradu.” izjavila je Melika za Kaportal.ba.
O njenom nastupu najbolje govori komentar profesora Semira Atića: “Pratim ovih dana na licu mjesta festival u Sremskoj Mitrovici. Prekrasno vrijeme i vrlo lijepa atmosfera. Moram reći da me je danas posebno oduševila 14.- godišnja Melika Buza koja je, iako najmlađa, pobijedila u svojoj kategoriji. Savršena kontrola, suverenost i neka neuobičajena snaga izraza i zrelost za taj uzrast. Bravo!”

Melika je, također, prošle sedmice i u Zenici osvojila 1. nagradu na kantonalnom takmičenju, a sprema se još za mnoga internacionalna takmičenj među kojima je i Milano. Zahvaljuje se na financijskoj podršci načelniku općine Kakanj, ministru za obrazovanje ZE-DO kantona i kakanjskom privredniku Isi Zaimoviću.

www.magazinplus.eu – Kaportal.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close