Mehmed Baždarević: Imamo kvalitet i možemo ostvariti dobar rezultati

Sinoć je na stadionu King Baudouin održana press konferencia našeg tima uoči današnje kvalifikacione utakmice sa Belgijom.

Na novinarska pitanja, kojih je više bilo od strane domaćih predstavnika medija, odgovarali su selektor Mehmed Baždarević i reprezentativac Miralem Pjanić.

Počeo je Baždarević sa zdravstvenim biltenom: „Što s tiče zdravstvenog biltna, svi su zdravi, svi su spremni, mislim da smo odradili ono što smo trebali i da spremno dočekujemo ovu utakmicu.“

Selektor je dalje nastavio: „Ne bih puno komplimenta upućivao Belgiji. Svi znamo kvalitet te ekipe, kolektivno i individualno mislim da su oni bolji nego što su bili, njihovi igrači igraju u najboljim evropskim klubovima. Međutim, mi imamo dovoljno argumenata, moramo sačuvati ono što smo ostvarili u prethodnim utakmicama, sigurno da je bilo problema sa formom pojedinih igrača ali u ovakvim utakmicama, želja, htijenje i kolektivna igra može nadoknaditi ono što nedostaje kod nekih igrača u ovom momentu“.

Odovarajući na pitanje o strategijii selektor je naglasio: „Strategija postoji, mislim da bi bila velika greška izaći na teren i kalkulisati, igrati na neriješeno ili na bod. Mislim da moramo biti hrabri, da se branimo kad teba, ali imaju i oni svojih slabosti koje tebamo iskoristiti. Mi imamo kvaliteta i dovoljno argumenata da sutra odigramo dobar meč i napravimo dobar rezultat“.

Komentarišući izjavu selektora domaćeg tima kojom se posebno naglašava uloga Miralema Pjanića, naš reprezentativac je između ostalog rekao: „Boriću se da im kreiram što više problema u igri, sve ću dati za ekipu, a osebno ću se truditi da budem opasan za njihov gol. Što se tiče sutrašnje utakmice mislim da se moramo boriti, biti čvrsti na terenu, jer je to bitno protiv ovakvih ekipa koje su Individualno jače. Mi znamo šta nas očekuje, nije nas strah izaći ćemo sutra na tren sa velikom željom i voljom da uzmemo ovdje bodove, ekipa će se potruditi da to uradi.“

Nakon press konferencije bh reprezentativci su odradili posljednji trening pred današnju utakmicu.

www.magazinplus.eu – NS BIH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close