Medžlis IZ Gračanica: Nafila za 27. noć ramazana i ove godine na stadionu u Gračanici

Svake godine milioni muslimana širom svijeta 27. noć ramazana provode u ibadetu, vjerujući da je baš te večeri Lejletu-l-kadr, noć kada je počela objava Kur'ana, i kada Allah dž.š. prima iskrene dove i višestruko vrjednuje učinjena dobra djela.
Grupa entuzijasta u saradnji sa MIZ Gračanica još od 2000. godine povodom te posebne ramazanske noći organizira omladinsku nafilu, najstariji i najmasovniji takav skup u Visokom, pa i šire. Ove godine, kao i prošle, nafila će se klanjati na stadionu u Gračanici, u noći sa subote na nedjelju, sa početkom u 00 sati i 45 minuta

Tradicija omladinske nafile koju su prije trinaest godina započeli Dženan Handžić i hfz. Abdulkadir Kadrić nastavlja se i ove godine. Skup organizira Medžlis IZ Gračanica uz podršku velikog broja volontera. Cilj im je omogućiti mladim ljudima priliku da ovu posebnu noć provedu u ibadetu, klanjajući i moleći Allaha dž.š. da im pomogne u donošenju pravilnih odluka i ostvarenju plemenitih ciljeva na dunjaluku i na ahiretu.
Zajedničko klanjanje uobičajenih osam rekata namaza započet će četrdeset pet minuta poslije ponoći, a kao i prethodnih godina predvodit će ga hfz. Abdulkadir Kadrić.
S obzirom na dosadašnja iskustva i broj prisutnih koji je iz godine u godinu sve veći, organizatori mole sve one koji planiraju doći da po mogućnosti sa sobom ponesu odgovarajuću prostirku potrebnu za namaz, da dođu na vrijeme i da slijede upute volontera koji će ih dočekati na parkingu i na prilazima stadionu.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close