BiHPrivreda

Međunarodni sajam privrede u Mostaru okupiće više od 800 izlagača

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković otvoriće Međunarodni sajam privrede u Mostaru u utorak, 4. aprila, jer je Hrvatska zemlja partner ovogodišnjeg sajma, rekla je direktor Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak.

Na sajmu će do 8. aprila učestvovati više od 800 izlagača iz tridesetak zemalja svijeta, rekla je Bošnjak.

Ona je dodala da će u okviru sajma biti održane i sajamske manifestacije među kojima sajam knjige i grafičke industrije, sajam turizma, i brojne konferencije, stručni skupovi i tematske radionice.

Bošnjak je posebno istakla održavanje konferencije “Jedan pojas-jedan put” na kojoj će učestvovati ambasadori 16 zemalja istočne i jugoistočne Evrope, te Kine i BiH.

Ona je naglasila da Mostarski sajam ove godine slavi 20. godišnjicu i da će na otvaranju biti brojni zvaničnici iz BiH i zemalja regije, kao i brojne državne i privredne delegacije.

“Ne sumnjamo da će Mostarski sajam i ove godine kada slavi svoj jubilej biti prvorazredni društveni događaj u BiH na kojem će se dogovarati bolja budućnost za sve nas”, naglasila je Bošnjak.

Ambasador Hrvatske u BiH Ivan del Vekio rekao je da su Hrvatska i BiH međusobno najvažniji trgovinski partneri i naglasio da u BiH posluje više od 200 hrvatskih kompanija.

Mostarski sajam biće otvoren u utorka, 4. aprila, u 11.00 časova na prostoru “Slobodne zone Hercegovina”, odnosno prostorima nekadašnje tvornice “Soko”.

Srna

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close