Kultura

Međunarodni sajam knjiga u Sarajevu od 19. do 24. aprila

160 izlagača iz 18 zemalja

U Sarajevu će od 19. do 24. aprila biti održan 29. po redu Međunarodni sajam knjiga, kao i 14. Bijenale knjige, na kojem se očekuje učešće oko 160 izlagača iz 18 zemalja, javlja Anadolu Agency (AA).

 Ova međunarodna manifestacija okupiće izlagače iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Turske, Irana, Saudijske Arabije, Njemačke i Velike Britanije i drugih zemalja.

Ovogodišnji sajam organizuje Centar Skenderija u saradnji sa partnerom TKD Šahinpašić.

“Ove godine očekujemo oko 160 izlagača, od toga 90 do 95 iz BiH i stranih oko 65 do 70. Prošle godine je posjeta bila jako velika, tako da očekujemo da ćemo i ove godine taj nivo postići. Iz godine u godinu nivo posjete raste, prošle godine nas je posjetilo oko 60.000, nadamo se da će se taj broj ponoviti ili biti viši”, kazao je za AA v.d. direktora Centra Skenderija Amer Kapo.

Sarajevski sajam će biti idelna prilika za građane da kupe knjige po povoljnim cijenama, da otkriju nove trendove iz oblasti svog interesovanja i prisustvuju promocijama i upoznaju se sa autorima i književnicima.

U okviru sajma biće  dodijeljene nagrade u više kategorija iz oblasti knjižarstva i književnosti. Programom su predviđeni okrugli stolovi i stručni skupovi o aktuelnim temama u oblasti knjižarstva i književnosti. Također, biće organizovane i dječije radionice.

Sajam će trajati šest dana i svi zainteresovani će ga moći posjetiti u dvorani Mirza Delibašić Kulturno sportskog centra Skenderija u periodu od 10 do 19 sati.

 

(AA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close