Ostali sportoviSport

“Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša 2018”

Spektakl u glavnom gradu BiH

U organizaciji Udruženja za promociju sporta i turizma “SporTur” iz Sarajeva, po četvrti put će biti održano takmičenje u skokovima na Bentbaši “Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša 2018”.

Ova sportsko-turistička manifestacija održat će se u subotu, 18.08. s početkom u 16 sati.

Iz godine u godinu, ova manifestacija prerasta u sve značajniji sportsko-turistički događaj. Svoje učešće najavili su najuspješniji skakači iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Danske, Njemačke te Bosne i Hercegovine, koji će na Bentbaši još jednom odmjeriti svoje umijeće u skokovima u vodu.

Ove godine pripremaju se neke novine u odnosu na ranija takmičenja, koje će doprinijeti da ovogodišnja manifestacija bude još atraktivnija za posjetioce.

“Pripreme su u toku. Za održavanje manifestacije potrebno je da se na stijeni pored brane na Bentbaši postavi platforma sa koje bi se izvodili skokovi, te je neophodno da se produbi korito rijeke Miljacke radi sigurnosti takmičara. S obzirom na to da će se manifestacija održati po četvrti put, te da je datum održavanja u jeku ljetne turističke sezone, smatramo da će skokovi na Bentbaši ove godine privući još veću pažnju građana Sarajeva, Bosne i Hercegovine i gostiju koji borave u glavnom gradu”, izjavio je organizator manifestacije Dino Bajrić.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close