Ostali sportoviSport

Mediha Salkić i Sedin Heco postavili državne dvoranske rekorde

Članovi Atletskog kluba Zenica i bh. reprezentativci Sedin Heco i Mediha Salkić postavili su proteklog vikenda na Novogodišnjem mitingu u Beogradu nove seniorske državne dvoranske rekorde Bosne i Hercegovine u svojim disciplinama.

Heco je u troskoku ostvario daljinu od 15,55 metara te zauzeo drugo mjesto, iza Srbijanca Dimitrija Novakovića, koji je s dužinom 15,56 metara također postavio nacionalni rekord svoje države.

Salkić je, pak, s dužinom 14,31 metar slavila u bacanju kugle te postavila i novi bh. dvoranski rekord.

Na tom mitingu, koji je organizirao Atletski klub Crvena Zvezda, bh. reprezentativac u skoku uvis Maid Redžić pobijedio je s visinom 2,09 metara, a njegov klupski kolega Samir Hodžić u istoj disciplini bio je drugi s preskočenih 2,00 metra.

Adis Hodžić, s vremenom 52.55 sekundi, bio je šesti u Memorijalnoj trci “Ismail Maki Mačev” na 400 metara, a Amel Aščerić deveti na 200 metara s vremenom 24.19.

Junior Ajdin Haseljić bio je deveti na 60 meatra s vremenom 7.51, a Irna Kapković 11. u konkurenciji juniorki u trci na 200 metara s vremenom 24.76 te u konkurenciji pionirki osma u skoku udalj s preskočenih 4,81 metar i četvrta u skoku uvis s preskočenih 140 cm.

(FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close