“Meca Cazin” njegovi videoklipovi nasmijavaju cijelu BiH

Amel Družanović, poznatiji kao Meca iz Cazina nasmijava svoje Cazinjane, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Meca i njegovi prijatelji snimaju videoklipove o bh. svakodnevnici i na smiješan način prikazuju našu stvarnost i običaje.

“Meca je inače nadimak, a Cazin je grad gdje se nalazim. Inače, ime mi je Amel Družanović, ali to rijetko ko zna. Samo me majka zove imenom”, ispričao nam je Meca.

Prije tri godine su Meca i njegovi prijatelji snimili video “Zimske radosti”, koji je objavljen na YouTubeu. Ovaj video je postao popularan i danas ima više od 20.000 pregleda. Tako je sve počelo.

“Iako smo samo htjeli pokazati raji kako se mi zabavljamo zimi, to je pozitivno utjecalo na mnoge. Okupljali smo se jednom mjesečno, kada bi snimili neki video i objavili. Odlučili smo imati i neki naziv te naše grupe, unikatni, bilo je to ‘Jambolija’. Kasnije se to raspalo, a ja sam nastavio sam dalje zabavljati narod”, rekao je Meca za Klix.ba.

Grupica momaka, njih pet, nekad manje, a nekad i više snimaju kratke videozapise o bh. svakodnevnici, o relacijama između roditelja i djece, a ponašanju i problemima mladih, o ljubavnim vezama…Tema i ideja nikad dosta.

“Primijetio sam da su publici svakodnevne životne situacije najinteresantnije, pa se ja njima prilagođavam. Što se tiče snimanja, odluke su uglavnom na meni, pripremim unaprijed temu, a na ostalima je da odglume. Naravno, i njihove ideje dobro dođu. Nekad se znam i sam snimati, ako nema nikoga, sve radim”, snalažljiv je i kreativan mladi Cazinjanin koji za sebe kaže da je zabavna osoba i da se trudi da u društvu uvijek bude zabavno.

Mecu u Cazinu vole svi, od najmlađih do onih nešto starijih.

“U sjećanju mi je ostala rečenica jedne gospođe koja kaže: ‘Tebe da nema, ne bi se nikad nasmijala’. Pošto sam navukao mnoge na moje klipove, svakodnevno se potrudim da objavim na svom Facebook profilu novi video”, rekao nam je Meca.

Njegovi prijatelji i on od svega toga nemaju nikakve koristi, ali imaju želju da nasmiju ljude u BiH, pa i šire. Zasad im to odlično ide.

klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close