McDonald's preporučuje radnicima da ne jedu njihove proizvode

Lanac američkih restorana brze hrane McDonald's iznio je čudnu preporuku svojim radnicima na internet stranici, a to je da ne jedu burgere i pomfrit, jer nisu zdravi.
Na internoj internet stranici McResource, namijenjenoj za zaposlene u McDonald's, koja je i ranije davala čudne savjete – kao, naprimjer, kako sastaviti kraj sa krajem ako radite za satnicu od 7,25 dolara, sada se preporučuje radnicima da izbjegavaju da jedu svoje proizvode zbog opasnosti po zdravlje.

Kako bi ilustrovali razliku između “nezdravog” i “zdravijeg” na internet-stranici je postavljena slika tipičnog McDonald'sovog obroka i obroka jednog od njihovih konkurenata – firme Subway – sendviča sa salatom i čašom vode.
“Brza hrana je brza, razumne cijene i nudi alternativu domaćoj kuhinji. Pogodna je i ekonomski je prihvatljiva za brz ritam života, ima veoma mnogo kalorija, masnoće, šećera i soli, čime su ljudi izloženi riziku od gojaznosti”, ističe se na stranici.

Na stranici se savjetuje da, umjesto konzumacije burgera sa sirom i pomfritom, treba da se jede na mjestima sa ponudom “raznih salata, supa i povrća da bi se zadržalo dobro zdravlje”.

(SRNA)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close