FutsalNogometSport

Matan: Azerbejdžan je favorit u kvalifikacijama za EP

Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) u Zenici, te su sinoć u tom gradu održali i prvi trening u ”Areni” pred dva prijateljska meča sa Makedonijom.

Izabranici selektora Bore Matana danas će imati dva treninga pred utakmice sa Makedoncima koje će igrati sutra i prekosutra, 26. i 27. oktobra, od 18 sati.

„Isprobat ćemo u dvomeču sa Makedonijom i nekoliko novih, mlađih momaka. Želimo da vidimo da li možemo proširiti spisak i računati na više igrača za naredne susrete, ali i da provjerimo u kakvom su stanju i neki standardni reprezentativci“, istakao je Matan za oficijelni internet stranicu N/FS BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prošle sedmice u sjedištu UEFA-e u Nyonu obavljen je žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ”Slovenija 2018” na osnovu kojeg je određeno da BiH igra u grupi sa Azerbejdžanom i Mađarskom.

„Sigurno je da će Azerbejdžan biti favorit u grupi jer je domaćin kvalifikacionog turnira i redovan učesnik završnice velikih takmičenja. Imaju nekoliko Brazilaca u ekipi i u vrhu su evropskog i svjetskog futsala. Mađarska je u ekipa u usponu i oni igraju na velikim takmičenjima. Protivnici jesu jaki, ali mogli smo proći i lošije u žrijebu. Moramo na kvalitetan način odraditi period do početka kvalifikacija i onda ćemo moći da očekujemo kvalitetan rezultat, a to je jedno od prva dva mjesta u grupi“, rekao je Matan.

(Vijesti.ba / AA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close