Marija Bamijeh: Objaviću informacije o Kosovu koje će izazvati potres u EU!

PRIŠTINA – Marija Bamijeh, suspendovana tužiteljka Euleksa, izjavila je da će objaviti informacije o misiji Evropske unije na Kosovu koje će izazvati potres u EU, piše danas “Koha Ditore”. Marija Bamijeh je suspendovana nakon što je “Koha Ditore” objavila njene tvrdnje o korumpiranosti istaknutih zvaničnika Euleksa.
Odluku o suspenziji je šef Euleksa Gabriele Meuči potpisao prije nego što je list objavio tekst o korupcionaškoj aferi.

“Do sada nisam razgovarala sa medijima o bilo čemu, ali ako me suspenduju i ukoliko mi bude prijećeno, imam pravo da se suprotstavim i objavim informacije. Ako žele da me pretvore u novog Džulijana Asanža, djelovaću na taj način”, rekla je Marija Bamijeh.

“Koha ditore” navodi da je Euleks na razne načine pokušao da spriječi objavljivanje teksta, te da je nakon dostavljenih pitanja specijalna savjetnica šefa Euleksa tražila sastanak i izrazila želju da vidi dokumenta koja posjeduje “Koha”, a kao uslov da će odgovoriti na njihova pitanja.

“Nakon odbijanja rekla je da ne može da nam pomogne”, piše list, pominjući i prijetnje krivičnim gonjenjem, a za sutra najavljuje objavljivanje pisma tužiteljke Bami zasnovana na prisluškivanju.

Tuziteljka je, inače, prema pisanju “Kohe”, prikupila konkretne materijalne dokaze protiv dvojice visokih zvaničnika Euleksa i Džonatana Ratela, bivšeg zamjenika glavnog tužioca Specijalnog tužilaštva Kosova.

(Vijesti.ba/NN)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close