Many Men Show, festival kreacije i umjetnosti: Program 15 – 17. augusta

Many Men Show, festival kreacije i umjetnosti, nakon prošlogodišnje premijerne postavke u javnosti, već je postao jedan prepoznatiljivi visočki brend, kojim se pokušavaju predstaviti mladi, talentovani i perspektivni građani Visokog. Organizacioni odbor ovog festivala javnosti je predstavio ovogodišnji program festivala, koji će biti održan od 15 – 17. augusta.

Da bi pokazali kako je u sivilu današnjice ipak moguće pozitvne stvari predstaviti javnosti i njima doprijeti do zdrave svijesti, mladi entuzijasti iz Visokog su odlučili da okupe veliki broj mladih oko jednog projekta, koji će uključiti kreativnost i rad mladih ljudi. Na taj način, prošle godine u Visokom se rodila ideja o kreiranju festivala multidisciplinarnog karaktera, koji će na pravi način reprezentovati grad Visoko.

Enes Hodžić, PR ovog festivala, za sve medije je izjavio: „Festival Many Men Show je ustvari ideja pojedinca, koja je prerasla u javno dobro našeg grada i koja već drugu godinu, zahvaljujući trudu i radu mladih donosi sjajne rezultate. Nakon odličnog prošlogodišnjeg festivalskog programa, organizacioni odbor festivala koji čine Setup – centar društvenih inicijativa, Damar Omladine, Confero, XXL Basket i Doktori&Čarobnjaci, kao najaktivnija udruženja Visokog, odlučili su da svojim sugrađanima i svim drugim posjetiocima festivala prirede tri dana nezaboravnog programa. Show više ljudi u Visokom je postao jedinstvena kulturna oaza i stoga naš organizacioni odbor osjeća veliku odgovornost kada je riječ o priređivanju ovog festivala na najbolji mogući način.“

Ove godine MMS festival nudi bogat program kulturnih i sportskih aktivnosti, kao što su izložbe, radionice, projekcije filmova, sportska dešavanja, dizajn, koncerti, predstave i slično, a tema ovogodišnjeg trodnevnog festivala je „Naš prostor“, gdje je osnovni cilj revitalizacija jednog potencijalnog gradskog trga.

Termin održavanja ovogodišnjeg festivala Many Man Show je 15 – 17. august, a sama lokacija na kojoj će se održati ovaj festival se nalazi u centru Visokog.

Program festivala:

 

Petak 15. 08. 2014.

20:00 Zavičajni muzej Visoko: Otvorenje festivala – Samostalna izložba likovnih radova Anel Lepić

21:00 MMS Main stage: Koncert rock bend Naftalin; Afterparty: DJ Mistico i DJ Djambalaja

 

Subota 16. 08. 2014.

 

Cjelodnevne aktivnosti MMS Workshop spot Graffiti – Visoko style, Radionica izrade mobilijara, Stoni tenis i Basketball

11:00 MMS Workshop spot: Radionica za djecu

15:00 MMS Art station: Izložba fotografija: Poplave kroz objektiv 8 zeničkih fotoreportera, selektor Dado Ruvić/Reuters, foto challenge, radionica fotografije

16:00 MMS Art station: Izložba Setup – Naš trg

17:00 MMS Workshop spot: Edukativna radionica na temu: Jesi li poduzetnički materijal?

20:00 Galerija „Likum76“ Izložba likovnih radova – (un)Related

20:30 Gradsko kino Visoko Predstava „Ne igraj na Engleze“, teatarska grupa „Neretva“ Konjic

22:00 MMS Main stage Koncert: Undergrounderi, Marshall crew, Afterparty DJ Eli

Nedjelja 17. 08. 2014.

11:00 MMS Sports station Tournaments: Stoni tenis; Street basketball

14:00 MMS Main stage Proglašenje pobjednika turnira i zatvaranje festivala

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close