NogometSport

Mamić: “Đuro Sessa je kriminalac. Osobno sam mu nosio novac u kancelariju”

MAMIĆ PODIGAO HRVATSKU NA NOGE: Ranko Ostojić je nacrtao svastiku na Poljudu! (VIDEO)

Zdravko Mamić je na presici u Mostaru, nakon pravomoćne presude za pljačku Dinama, govorio o brojnim temama. Kazao je da je upitna opstojnost Dinama ako ne osvoji titulu ove sezone, a posebno je upečatljiv komentar o svastici na Poljudu.

– Samo cu podsjetiti da je Ivo Josipović kada je postao predsjednik rekao da je u hrvatskom nogometu mafija. A čovjek ‘niđe veze’, nikad nije bio ni na jednoj utakmici. A onda dolaze njegovi ljudi i žele ‘isušiti močvaru’.

– Svastiku na Poljudu je nacrtao Ranko Ostojić, tadašnji predsjednik MUP-a. A onda optužio svoj narod. Zamislite to. Svoj narod da je fašistički, kazao je Mamić.

“Đuro Sessa je zlotvor, kriminalac, varalica. Ovo nije moj show, ovo nije kleveta. Rekao sam i ponavljam da sam spreman se staviti na dispoziciju DORH-u i USKOK-u i institucijama da dokažem da je Sessa kriminalac i da sam mu osobno donosio novac u kancelariju kao predsjedniku suda da bi mijenjao sudske presude. Čuveno smjenjivanje suca Ježeka… Sessa je obrazložio da previše revno izvršava zadatke. Neka se time bavi SOA. Sessa je otimač novca građanima”, nastavlja optužbe Mamić.

“Da li ćemo podržavati ljude, a jedan od njih se zove Zvonko Vekić, sudac Županijskog suda u Osijeku, koji je bio čovjek koji se meni približio prije bilo kojeg postupka u Osijeku i koji je bio najbolji prijatelj svakodnevno s gospodinom Krušlinom, ubijali su se u hrani i alkoholu svaki dan. Osim toga što su od mene tražili novac, ukupno sam mu dao preko 500 tisuća eura, imam za to dokaze, koje je trebao podijeliti s Krušlinom i Antom Kvesićem, koji je bio član vijeća u drugom predmetu koji se vodi u Osijeku. Vekić je bio predsjednik Vijeća, a Kvesić član Vijeća koji su mi potvrdili optužnicu. Čovjek me uredno reketario, tražio od mene da ga postavim na mjesto predsjednika suda u Osijeku jer je tada bio raspisan natječaj za predsjednika suda u Osijeku i čovjeka koji je sa svojom prijateljicom i njenom kćeri 2017. godine proveo sedam dana sa mnom u Dubaiju čekajući novu godinu”, tvrdi Mamić.

“Suci su najmanje 10-15 puta bili moji gosti u svečanoj loži Dinama. Uredno su bili moji gosti na Maksimiru. Neke sam slao i na prijateljsku utakmicu u Liverpool.

U loži u Maksimiru mi je rečeno da zamjenik upravitelja zatvora u Osijeku želi pričati sa mnom. Rekao mi je da me žele upoznati suci koji će ti suditi. Mi smo se izubijali od alkohola, družili se satima. Moj sat je primio jedan sudac i odnio ga u Osijek. To je sat od 20-nešto hiljada eura. Taj je sat kod mene sad. Kad sam došao na sud potražio me taj Ljubo Privić u panici i vratio mi sat iz straha jer je nekoliko osoba vidjelo predaju tog sata”, tvrdi Mamić. “Slao sam i vino gospodi”, dodaje.

“Spreman sam ići na detektor laži”, kaže Mamić.

Pogledajte snimak cijele press konferencije.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close